Χοιρινό μπούτι μαριναρισμένο με εσπεριδοειδή και πατάτες στη γάστρα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<p class="recipe-style-title"><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span>2 κιλά χοιρινό μπούτι</span></li>
<li><span>κομμένο σε μερίδες</span></li>
<li><span>5 σκελίδες σκόρδο</span></li>
<li><span>10 μεγάλες πατάτες</span></li>
<li><span>κομμένες κυδωνάτες</span></li>
<li><span>2 πορτοκάλια (χυμός)</span></li>
<li><span>2 λεμόνια (χυμός)</span></li>
<li><span>1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο</span></li>
<li><span>1 κ.σ. ρίγανη</span></li>
<li><span>1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό</span></li>
<li><span>αλάτι</span></li>
<li><span>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<p class="recipe-style-title animated pulse"><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Από το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε το κρέας σε πυρίμαχο ή γυάλινο σκεύος.<br />Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί ολόκληρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό εσπεριδοειδών. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.</p>
<p>Αφήνουμε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την επομένη καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.<br />Τις στρώνουμε στη γάστρα, τοποθετούμε τα κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού επάνω τους και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.<br />Αλατίζουμε και τρίβουμε από πάνω πιπέρι.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200βαθμούς C και ψήνουμε σε αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα. Ψήνουμε για 3/4 της ώρας χωρίς καπάκι. Έπειτα ανακατεύουμε ελαφρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη. Σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.argiro.gr/">http://www.argiro.gr/</a></p>
<p> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα