Τσιπουράδικα με… πιστοποίηση ISO

Φημισμένα για το τσίπουρό τους -με γλυκάνισο και μη- αλλά τους μεζέδες τους τα τσιπουράδικα του Βόλου θα διαθέτουν εφεξής πιστοποίηση ISO. Πρόκειται για πρωτοβουλία που ανέλαβε η Ένωση Εστίασης Νομού Μαγνησίας, με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού, αλλά και την προστασία της φήμης των ίδιων των τσιπουράδικων, που αποτελούν σημείο αναφοράς για κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης.

Στόχος της κίνησης αυτής, όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Νομού Μαγνησίας Απόστολος Αθανασός, είναι η προβολή των τσιπουράδικων και η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης των πελατών προς τα καταστήματα.

Σε πρώτη φάση, τα τσιπουράδικα που εισήλθαν στη διαδικασία πιστοποίησης είναι 12 και ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει μέχρι και τα 40, διευκρίνισε ο κ. Αθανασός και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια της Ένωσης θα αναδείξει σύντομα και την πηλιορείτικη κουζίνα.

“Με την πιστοποίηση επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος, καθώς οι πελάτες θα απολαμβάνουν μεζέδες που θα είναι παρασκευασμένοι υπό αυστηρές προϋποθέσεις (τουλάχιστον το 60% των υλικών θα προέρχεται από ντόπιους καλλιεργητές και η παρασκευή τους θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο) και τσίπουρο που θα είναι και αυτό ελεγμένο για την ποιότητα και την γνησιότητα προέλευσης του

Σχετικά άρθρα