Επανεμφάνιση Σαρκοζί

Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επέκρινε από το Ισραήλ την “ανικανότητα” που επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη σύγκρουση στη Συρία.

“Οι Σύροι έχουν δικαίωμα στην ελευθερία”, τόνισε σε ομιλία του στη Νετάνια (δυτικά) ενώπιον αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και οι υποψήφιοι για τις τμηματικές βουλευτικές εκλογές στο 8ο διαμέρισμα των Γάλλων του εξωτερικού.

“Είναι λυπηρό να βλέπουμε την Ευρώπη αδύναμη”, πρόσθεσε.

“Θα είναι δίκαιο η σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου να εγγραφεί στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, υποστήριξε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρώην πρόεδρος, που χειροκροτήθηκε από το κοινό.

Η ισχυρή Χεζμπολάχ, ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ, υποστηρίζει τον συριακό στρατό στην επίθεσή του εναντίον της στρατηγικής σημασίας πόλης Κουσέιρ, στη δυτική Συρία.

Η επίσκεψη αυτή είναι “μια ευκαιρία για να επαναβεβαιώσω την φιλία μου για το Ισραήλ και την αδελφικότητα μου προς τον εβραϊκό λαό, την οποία διεκδικώ ως τιμή”, δήλωσε ο Σαρκοζί, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα από το Κολέγιο της Νετάνια.

ΣΑύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Σαρκοζί θα γίνει δεκτός σήμερα από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ ήδη συναντήθηκε με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες.

Ο πρώην πρόεδρος του UMP δεν εξέφρασε υποστήριξη για κανέναν από τους παρόντες υποψηφίους. Ανάμεσά τους ήταν και η Βαλερί Χόφενμπεργκ, υποψήφια του UMP σε αυτήν την εκλογική περιφέρεια της νότιας Ευρώπης (που περιλαμβάνει οκτώ χώρες μεταξύ των οποίων είναι η Ιταλία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Τουρκία), και όπου η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου και τις 9 Ιουνίου

Σχετικά άρθρα