Οι καθημερινές συνήθειες που σου καταστρέφουν τα μαλλιά

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται με κάποιες συνήθειές σου; Τα έχεις νιώσει πιο αδύναμα και θαμπά; Χάνεις περισσότερες τρίχες απ’ ό,τι συνήθως; Τα μαλλιά επηρεάζονται και από το άγχος σου. Ωστόσο μπορεί να είναι ταλαιπωρημένα και αποδυναμωμένα από καθημερινές σου συνήθειες!

Δες παρακάτω τι κάνεις και χαλάς τα μαλλιά σου:

1. Χρησιμοποιείς ακατάλληλα κοκαλάκια

Τα κοκαλάκια που έχουν μεταλλικά στοιχεία όπως φαίνεται στην εικόνα, δεν κάνουν καλό στα μαλλιά, μπορούν να τα τραβήξουν και να σπάσουν τρίχες και να αποδυναμώσουν τα μαλλιά σας με τον καιρό. Καλό είναι να μην τα χρησιμοποιείτε καθόλου.</p>
Επίσης τον τελευταίο καιρό λέγεται ότι είναι πολύ καλύτερα για τα μαλλιά σου  τα κοκαλάκια σε σχήμα ελατήριο που είναι πολύ στη μόδα και είναι και ωραία βραχιόλια στο χέρι σου όταν δεν τα φοράς.

2. Χρησιμοποιείς συνέχεια πιστολάκι και ισιωτικό μαλλιών

Αν χρησιμοποιείς καθημερινά το πιστολάκι ή το ισιωτικό σίδερο, το μαλλί σου αποδυναμώνεται, “καίγεται”. Πρέπει να το αφήνεις να ηρεμεί κατά καιρούς..

 3. Τα έχεις συνέχεια δεμένα με σφικτές αλογοουρές και κότσους

Τώρα που αρχίζει να κρυώνει σιγά σιγά ο καιρός,  το μαλλί σου ειδικά αν είναι μακρύ μπορεί να σε προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες. Οπότε δεν έχεις ανάγκη να το δένεις τόσο συχνά. Δεν έχεις παρατηρήσει το καλοκαίρι όταν το δένεις συνέχεια και το τραβάς, ότι σε κάποιες φάσεις μπορεί να πονάς κιόλας; Χρειάζεται προσοχή και μέτρο. Κι όταν δένεις τα μαλλιά σου, δεν είναι ανάγκη να βάλεις όλη τη δύναμη που έχεις!

4. Mην τραβάς τα μαλλιά σου με δύναμη όταν τα στεγνώνεις με την πετσέτα

Όλες έχουμε τη συνήθεια να τραβάμε με δύναμη τα μαλλιά μας με την πετσέτα καθώς βγαίνουμε από το μπάνιο. Έτσι τα τραυματίζουμε και σπάμε τις τρίχες… Δε χρειάζεται δύναμη! Ήρεμες και απαλές κινήσεις στις άκρες και τίποτα άλλο!

5. Παίζεις συνεχώς με τα μαλλιά σου

Δεν είσαι η μόνη που πειράζεις τα μαλλιά σου από νευρικότητα ή βαρεμάρα… Μην το κάνεις όμως! Γιατί έτσι σπας τις τρίχες σου και αποδυναμώνεις το τριχωτό της κεφαλής σου. Ταυτόχρονα αν αγγίζεις συνέχεια τα μαλλιά σου, ρισκάρεις να τα “λαδώσεις” και να τα κάνεις λιπαρά.

6. Τα χτενίζεις αμέσως μετά το μπάνιο, όταν είναι πολύ υγρά

Αν χτενίζεις τα μαλλιά σου ενώ είναι υγρά, τότε πάλι αποδυναμώνεις τις τρίχες σου και τις κάνεις να σπάνε… Δώσε λίγο χρόνο να στεγνώσουν λιγάκι και χτένισέ τα αργότερα.

Ν.Κ.

Σχετικά άρθρα