5 τρόποι για να μειώσετε το στρες!

Ολοι ξέρουμε ότι το στρες έχει αρνητική επίδραση στο σώμα και το πνεύμα μας.  Μπορεί να επιδεινώσει όλους τους δείκτες υγείας και να καταστρέψει την ποιότητα  ζωής. Ενα συνεχές στρες μπορεί να διαλύσει ακόμη και τις κοινωνικές σχέσεις ή  ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο την επαγγελματική επιτυχία, γράφει ο Δρ Τζον Πίρς  στη HuffingtonPost.

Γιατροί και θεραπευτές συχνά ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να είναι λιγότερο  στρεσαρισμένοι και «να βρίσκουν το χρόνο να μυρίζουν τα λουλούδια» σύμφωνα με  μια γαλλική έκφραση, γράφει ο Δρ Πιρς. Οι διακοπές στη Χαβάη ίσως θα βοηθούσαν  αλλά επειδή οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ούτε τα χρήματα ούτε τον χρόνο  κάθε φορά που η ζωή γίνεται στρεσογόνα, πρέπει να καταφεύγουμε σε κάποιες άλλες  μεθόδους.

1. Κάνετε αθλητισμό

Το να έχει κάποιος μια αθλητική δραστηριότητα είναι ένας από τους καλύτερους  τρόπους για να μειωθεί το άγχος. Κορτιζόλη και αδρεναλίνη μαζί φταίνε για την  αύξησή του και η άσκηση -όσο ήπια κι αν είναι- μειώνει δραστικά το άγχος και την  κατάθλιψη.

Εισάγετε συμπληρώματα διατροφής στη ζωή σας

Η διατροφή δεν αρκεί για να μας δώσει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειαζόμαστε -ειδικά όσοι καταναλώνουν φαστ φουντ και κατεψυγμένα πιάτα. Είναι απαραίτητο να παίρνουμε συμπληρώματα και πολλά από αυτά μειώνουν και το στρες. Ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας τι ακριβώς σας χρειάζεται. Η  βιταμίνη D, για παράδειγμα, μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα  ενώ οι βιταμίνες E και C είναι αντιοξειδωτικές και εξαιρετικά χρήσιμες.

Ξαναδείτε τη δίαιτά σας

Αν θέλετε να επωφεληθείτε από μια υγιή διατροφή χωρίς να θυσιάσετε τη γεύση  δοκιμάστε να τρώτε μεσογειακά, γράφει ο Δρ Πιρς. Ψάρια, καλό λίπος, φρούτα και  λαχανικά καθώς και σιτηρά ολικής άλεσης. Σταματείστε τη ζάχαρη, η οποία το  μόνο που κάνει είναι να σας δίνει μια ξαφνική ώθηση ενέργειας και στη συνέχεια  κατάπτωση και φούσκωμα. Φάτε αμύγδαλα, ασπράδι αυγού και πρωτείνες χωρίς  λίπος.

Κοιμηθείτε περισσότερο

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες στη φυσική  μας κατάσταση και στο μέγεθος της μέσης μας. Μια πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι  οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από 5-6 ώρες τη νύχτα έχουν μεγαλύτερη  κοιλιά και έχουν τάση να τρώνε περισσότερο. Το καλύτερο είναι να πηγαίνει για  ύπνο κάποιος την ίδια ώρα κάθε ημέρα, ακόμη και το σαββατοκύριακο.

Κάνετε κάποιες ασκήσεις αναπνοής

Οταν το στρες πραγματικά σας ξεπερνά τότε μείνετε προσηλωμένοι σε ένα σημείο  που σας χαλαρώνει -μια θέα, μια αφίσα. Αναπνεύστε βαθιά από το στόμα και  επαναλάβετε συνέχεια και ρυθμικά μια φόρμουλα mantra όπως «είμαι δυνατός,  ελεύθερος». Εκπνεύστε με τη μύτη και διώξτε όλη την αρνητική ενέργεια ή το στρες  που έχει κυριεύσει το σώμα σας.

Ο γιατρός Πιρς υπογράφει ως ειδικός στο Ευ Ζην

 

Σχετικά άρθρα