Μπαρόζο: Χωρίς καθυστερήσεις η βοήθεια στην Κύπρο

Την αποφασιστικότητα της ΕΕ να σταθεί στο πλευρό της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του, ο Ζ. Μπαρόζο είπε ότι συζητήθηκαν οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος και τόνισε ότι η πρόοδος που σημειώθηκε χθες στη Σύνοδο Κορυφής στα θέματα ενέργειας και φορολογίας είναι και προς το συμφέρον της Κύπρου.

Ο Ζ. Μπαρόζο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ισχυρή δέσμευση που επιδεικνύει η Κύπρος και προσωπικά ο κ. Αναστασιάδης. Η Κύπρος είναι και παραμένει προσδεδεμένη στην ΕΕ, η οποία από την πλευρά της είναι αποφασισμένη να σταθεί στο πλευρό της Κύπρου και των Κυπρίων σ’ αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με τον Ζ. Μπαρόζο, τον Μάρτιο συμφωνήθηκε ένα πρόγραμμα προσαρμογής, που είναι το βασικό όχημα για μια νέα αρχή για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία, που παρέχει τα μέσα εκείνα που απαιτούνται για να ξεφύγει η Κύπρος από τη μη βιώσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Όπως σημείωσε, το όχημα αυτό θα βοηθήσει την Κύπρο να αναθεωρήσει το οικονομικό της μοντέλο και τις αδυναμίες ενός υπερτροφικού τραπεζικού συστήματος.

Ο Ζ. Μπαρόζο ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση στην Κύπρο απέδειξε ότι οι καθυστερήσεις είναι δαπανηρές και βεβαίως αυτοί που υποφέρουν περισσότερο είναι οι πολίτες, για αυτό “είναι ουσιώδους σημασίας να μην χάσουμε άλλο χρόνο

Σχετικά άρθρα