ΣΥΡΙΖΑ: Θυμούνται τους Έλληνες της διασποράς όταν τους συμφέρει

Δήλωση του Βασίλη Πριμικήρη,υπεύθυνου της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για θέματα Ελληνισμού της Διασποράς σε αναφορά του κ. Σαμαρά στους Έλληνες της Αποδημίας στη συνάντησή του με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό:

Με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του επικαλέστηκε την κοινή ιδιαιτερότητα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας ως προς τη σκληρή κοινωνική πραγματικότητα της πολυπληθέστατης διασποράς των δύο λαών.

Δεν γνωρίζουμε πως ο Ιρλανδός πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τα προβλήματα των Ιρλανδών της Διασποράς, ο κ. Σαμαράς, πάντως, και η μνημονιακή τρικομματική του κυβέρνηση συμπεριφέρονται προς τους Έλληνες της Διασποράς σαν να είναι ξένο σώμα από την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα. Η κυβερνητική πολιτική δημιουργεί νέο κύμα μετανάστευσης κυρίως νέων ανθρώπων με πανεπιστημιακή μόρφωση.

– Περικόπτονται δαπάνες για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, κλείνουν σχολεία και εργαστήρια γλώσσας.

– Περιορίζονται στο ελάχιστο οι δαπάνες προγραμμάτων για το τεράστιο πρόβλημα της παλιννόστησης. Περικόπτονται οι συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων που επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

– Κλείνουν πολλά Προξενεία και υπολειτουργούν οι Πρεσβείες μας στο εξωτερικό, κάνοντας τη ζωή δύσκολη των Ελλήνων της Διασποράς στις χώρες υποδοχής.

– Δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού στην αποδημία.

Δεν μπορεί λοιπόν ο κ. Σαμαράς να θυμάται τους Έλληνες της Διασποράς μόνο όταν τον συμφέρει για να παρουσιάζει τα ανύπαρκτα επιτεύγματά του.

Οι Έλληνες της Διασποράς αντιλαμβάνονται την υποκρισία της κυβέρνησης και με τη δυναμική και οργανωμένη ενεργοποίησή τους αντιπαλεύουν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα δεν έχουν πλέον πέραση στον Ελληνισμό της Διασποράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα