Έχασαν τα ναρκωτικά και απήγαγαν τον μεσάζοντα

Θρίλερ θυμίζει η υπόθεση απαγωγής 59χρονου Βορειοηπειρώτη στις αρχές Φεβρουαρίου, τον οποίο κρατούσαν αιχμάλωτο τα μέλη κυκλώματος εμπόρων ναρκωτικών, επί περίπου δύο μήνες, του έκοβαν τα δάχτυλα και τον βασάνιζαν ανελέητα, προκειμένου να αναγκάσουν την οικογένεια του να τους καταβάλει, ως λύτρα, μεγάλο ποσό από ναρκωτιμκά, που θεωρούσαν ότι τα έχασαν με υπαιτιότητα του απαχθέντα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν η ΕΥΠ και το Κέντρο Συλλογής & Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που διέθεσαν τον υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό τους για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και την συλλογή άλλων πληροφοριών και στοιχείων, τα οποία οδήγησαν τους αστυνομικούς στους δράστες.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, που έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Παρθένης, το χρονικό της απαγωγής ξεκίνησε βραδινές ώρες της 31 Ιανουαρίου του 2013, στα Ιωάννινα, και εξελίχθηκε έως την 27η Μαρτίου 2013, οπότε ο απαχθείς απελευθερώθηκε στη Νέα Σμύρνη Αττικής, χωρίς να καταβληθούν λύτρα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά οκτώ άτομα, εκ των οποίων ένας Έλληνας και επτά αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κίνητρο της απαγωγής ήταν η διαφορά μεταξύ του απαχθέντα και των δραστών, σχετικά με μεταφορά περίπου 200 κιλών ινδικής κάνναβης από την Ελλάδα στη Γερμανία, τον Δεκέμβριο του 2012.

Ειδικότερα, ο 59χρονος Βορειοηπειρώτης, ο οποίος είναι μουσικός και ασχολείται στην Ελλάδα με μεσιτικές εργασίες, είχε αναλάβει τον ρόλο της αναζήτησης μεταφορέα, που θα προωθούσε το φορτίο της ινδικής κάνναβης στη Γερμανία.

Για τη δουλειά αυτή σύστησε στους συνεργούς του και μετέπειτα απαγωγείς του, έναν Ρομά από την περιοχή των Άνω Λιοσίων, με τον οποίο ήρθαν σε επαφή και τελικά σε συμφωνία, δίνοντάς του 40.000 ευρώ για την μεταφορά.

Ο Ρομά, όμως, αφού παρέλαβε τα ναρκωτικά, δεν διεκπεραίωσε τη μεταφορά και κράτησε τα χρήματα και τα ναρκωτικά για λογαριασμό του.

Για την αθέτηση της συμφωνίας, την απώλεια των χρημάτων και της ινδικής κάνναβης, οι έμποροι ναρκωτικών θεώρησαν υπεύθυνο τον 59χρονο μεσάζοντα. Έτσι, τον απήγαγαν με σκοπό να απαιτήσουν από την οικογένειά του ως λύτρα τα χρήματα που πίστευαν ότι είχαν χάσει από τα ναρκωτικά και το ποσό που τους “έφαγε

Σχετικά άρθρα