Τέταρτη νύχτα επεισοδίων στη Στοκχόλμη

Νεαροί πετούσαν πέτρες σε πυροσβέστες και αξιωματικούς της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, της τέταρτης κατά σειρά που σημειώνονται σοβαρά επεισόδια σε προάστια της Στοκχόλμης, αυτήν την φορά στο νότιο τμήμα της σουηδικής πρωτεύουσας. Οι πυροσβέστες έσπευσαν να σβήσουν 80 πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Στοκχόλμης, όπου είχαν πυρποληθεί περίπου 24 αυτοκίνητα.

Πρωτοφανείς ταραχές στη Στοκχόλμη

Ένα εστιατόριο στο Σκόγκας, νότια της Στοκχόλμης, υπέστη σοβαρές ζημιές καθώς οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να περιμένουν την αστυνομία για να διαλύσει το πλήθος των νεαρών διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες ώστε να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κγελ Λίντγκρεν.

Μια 16χρονη συνελήφθη ως ύποπτη ότι προετοίμαζε την πραγματοποίηση εμπρηστικής επίθεσης. Αυτή παραδόθηκε στους γονείς της αφού ανακρίθηκε και κατασχέθηκε εκρηκτικό υλικό, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δύο αξιωματικοί της αστυνομίας τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Περίπου 30 νεαροί έσπασαν τις βιτρίνες εμπορικού κέντρου σε ένα άλλο νότιο προάστιο της Στοκχόλμης, και δύο αστυνομικά τμήματα υπέστησαν βανδαλισμούς.

Στο προάστιο Χούσμπι, στη βόρεια Στοκχόλμη, στο οποίο είχαν ξεσπάσει αρχικά οι ταραχές, επικράτησε μεγαλύτερη ηρεμία κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη σχετική αυτή ηρεμία συνέβαλε πιθανώς η συγκέντρωση πλήθους κατοίκων και μελών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών για να περιδιαβούν την περιοχή, σημείωσε ο Λίντγκρεν, προσθέτοντας ωστόσο ότι ορισμένα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν.

Ως αιτία των ταραχών αυτών που ξέσπασαν στα προάστια της Στοκχόλμης νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα αναφέρεται ο θάνατος ενός 69χρονου από τα πυρά της αστυνομίας στο Χούσμπι, στο οποίο το 80% των 12.000 κατοίκων του είναι μετανάστες και στο οποίο η ανεργία είναι υψηλή.

Σχετικά άρθρα