Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο αεροδρόμιο της Καρδίτσας

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ενεργοποίηση του μικρού αεροδρομίου Μυρίνης στο Δήμο Καρδίτσας, καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του πεδίου προσγείωσης μήκους 700 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας Κώστας Παπαλός, πήγε σήμερα στο χώρο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες, και δήλωσε ότι με την ασφαλτόστρωση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης, ολοκληρώνεται η Α΄ Φάση κατασκευής του αεροδρομίου προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν διάφορα αεροσκάφη κι αυτό μάλιστα θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Αναφερόμενος στην επόμενες ενέργειες του Δήμου ο κ. Παπαλός υπογράμμισε ότι επίκειται η διάνοιξη δύο διαδρόμων ασφαλείας δεξιά και αριστερά του κεντρικού διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης και η τοποθέτηση των απαραίτητων σημάτων.

Σε ό,τι αφορά στην προβλεπόμενη κτιριακή εγκατάσταση, η μελέτη έχει παραληφθεί, ωστόσο περιλαμβάνεται στην Β΄ Φάση του έργου και αυτή την στιγμή δεν είναι απαραίτητη προκειμένου να χρησιμοποιείται το πεδίο προσγείωσης για αεραθλητισμό, υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Θησέας

Σχετικά άρθρα