Σαλάτα λάχανο με φάβα

<p><strong>Προετοιμασία </strong>15 λεπτά<br /><strong>Μαγείρεμα </strong>20 λεπτά<br /><strong>Υλικά για</strong> 8 άτομα</p>
<div class="ylika"><strong>Υλικά</strong>
<p>-600 γρ. λάχανο<br />-200 γρ. φάβα<br />-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο<br />-1 κουτ. γλυκού σιναπόσπορο<br />-3 κουτ. γλυκού κύμινο σε σπόρους<br />-1 κουτ. γλυκού κάρι μέτριο<br />-½ κουτ. γλυκού κουρκουμά<br />-1 πιπερίτσα καυτερή ή ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο<br />-μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />-αλάτι, πιπέρι</p>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Μουλιάζουμε τη φάβα σε 1 λίτρο βραστό νερό για 2 ώρες και τη στραγγίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το λάχανο. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Βάζουμε μέσα το κύμινο και τον σιναπόσπορο, τη σκεπάζουμε και μόλις αρχίσουν να σκάνε, προσθέτουμε την πιπερίτσα ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους της, τη φάβα, το κάρι, τον κουρκουμά και το λάχανο ψιλοκομμένο. Μαγειρεύουμε ώσπου να μαλακώσει το λάχανο. Ελέγχουμε το αλάτι και σερβίρουμε ρίχνοντας τον μαϊντανό.</p>
<p>Πηγή: thecookbook.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα