Πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ με σοκολάτα! thumbnail

Πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ με σοκολάτα!

Μια παραδοσιακή συνταγή για βασιλόπιτα κέικ με προσθήκη ενός υλικού έκπληξη: της σοκολάτας! Την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και… Καλή Χρονιά!

Υλικά Συνταγής

  • 350 γραμ. βούτυρο
  • 300 γραμ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 200 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα (60-70% κακάο)
  • 100 γραμ. αλεσμένο αμύγδαλο
  • 50 γραμ. αλεσμένο φουντούκι
  • >150 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 2 πρέζες αλάτι
  • λίγο βούτυρο για το ταψί<
  • άχνη για το τελείωμα
  • 10 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 10 χουρμάδες ψιλοκομμένους
  • 6 κ.σ αμαρέτο λικέρ (ή κονιάκ)

Εκτέλεση

Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βουτυρώνουμε ταψί 35 εκατοστών, και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στην βάση (για εύκολο ξεφορμάρισμα).  Ζεσταίνουμε το αμαρέτο, και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να μαλακώσουν τα φρούτα και να κρυώσει το λικέρ.


Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουνε στην άκρη να κρυώσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπόλ. Στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός, χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Το μείγμα πρέπει να γίνει κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Θέλει 5 λεπτά συνεχές χτύπημα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μείγμα), και στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες. Όση περισσότερη ώρα χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, τόσο χάνεται η μυρωδιά του αυγού από το γλυκό. Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, τα φρούτα με το λικέρ, το αμύγδαλο, το φουντούκι, το αλάτι, και τέλος, απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Μπήγουμε το φλουρί.


Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 55 λεπτά περίπου. Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς κελσίου, στην μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά. Αφού ψηθεί, την αφήνουμε να σταθεί στο ταψί για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τη βασιλόπιτα και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, τη βάζουμε σε πιατέλα και αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας, τη βασιλόπιτα με σοκολάτα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βασιλόπιτα: Η παραδοσιακή συνταγή

Βασιλόπιτα βουτύρου με μαχλέπι και καρύδια

Βασιλόπιτα αμυγδάλου, με μανταρίνια χιώτικα

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X