Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Δερματολογία / Έκζεμα κόκκινου χρώματος με έντονο κνησμό: Είναι ατοπική δερματίτιδα;
Έκζεμα κόκκινου χρώματος με έντονο κνησμό: Είναι ατοπική δερματίτιδα; thumbnail

Η ΕΛΕΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Έκζεμα κόκκινου χρώματος με έντονο κνησμό: Είναι ατοπική δερματίτιδα;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Έκζεμα κόκκινου χρώματος με έντονο κνησμό κυρίως τις βραδυνές ώρες στην περιοχή κάτω από τη μασχάλη πάνω από το στήθος και περιμετρικά της μέσης σε υποτροπιάζουσα κατάσταση υποχωρεί και επανεμφανίζεται θα μπορούσε να είναι ατοπική δερματίτιδα;


Στο ερώτημά σας απάντησε η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Μαργαρίτα Βεργολιά-ΤριανταφύλλουΑγαπητή αναγνώστρια,

Το έκζεμα ή η ατοπική δερματίτιδα είναι μία χρόνια υποτροπιάζουσα διαταραχή της ανώτερης στιβάδας του δέρματος που προκαλεί ξηροδερμία, κνησμό και εξανθήματα.


Τα συμπτώματα που αναφέρετε και περιγράφετε, μπορούν να προκληθούν από διάφορες και συγχρόνως διαφορετικές δερματικές παθήσεις καθώς είναι πολύ κοινά.


Βέβαια αν υπάρχει ιστορικό ατοπικής δερματίτιδας στην οικογένεια σας τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε και εσείς. Σε κάθε περίπτωση, ο δερματολόγος σας είναι εκείνος που θα κάνει σωστή διάγνωση με έναν εξειδικευμένο έλεγχο, που κρίνεται απαραίτητος για τον εντοπισμό του κυριότερου εκλυτικού παράγοντα.


Μαργαρίτα Βεργολιά-Τριανταφύλλου


Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος


www.dermavita.gr Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X