Η Τουρκία φτιάχνει τείχος 2,5 χλμ.

Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να κατασκευάσει ένα “τείχος ασφαλείας” σε ένα μικρό τμήμα των συνόρων της με τη Συρία, ώστε να τα ελέγχει καλύτερα, ανακοίνωσε σο υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Χαγιατί Γιαζιτζί.

Το τείχος, μήκους 2,5 χιλιομέτρων, θα κατασκευαστεί σε μια ζώνη κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο του Τσιλβέγκιοζου, στην επαρχία Χατάι, απέναντι από το συριακό χωριό Μπαμπ αλ Χάουα, εξήγησε ο Γιαζιτζί μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NTV.

“Θα αποτελείται από συρματοπλέγματα και από ένα τοίχο στον οποίο θα τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης” ώστε να εμποδιστούν όσοι προσπαθούν να διεισδύσουν στην περιοχή από τη Συρία, είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κατασκευή αυτή θα βελτιώσει την ασφάλεια στη μεθόριο.

Στις 11 Φεβρουαρίου, από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Τσιλβέγκιοζου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι και άλλοι 30 τραυματίστηκαν. Η Άγκυρα επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση αυτή στη Δαμασκό.

Οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν εξάλλου την Τρίτη να κλείσουν για ένα μήνα το μοναδικό συνοριακό πέρασμα με τη Συρία που ελέγχεται ακόμη από τις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με αφορμή τη διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα που στοίχισε τη ζωή σε 51 ανθρώπου στην πόλη Ρεϊχανλί.

“Αγκάθια

Σχετικά άρθρα