Κις Λορέν με φύλλο κρούστας

<div class="short_text italic cf">
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">
<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Η</span> ελαφριά εκδοχή της κις λορέν που όλοι αγαπάμε. Ιδανική για όσους προσέχουν την διατροφή τους! </p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><strong>Υλικά</strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>8 φύλλα κρούστας</li>
<li>ελάχιστο ελαιόλαδο</li>
<li>2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα</li>
<li>100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο <span>(αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι το </span><span>ορατό λίπος)</span></li>
<li>6 αυγά</li>
<li>1/2 κούπα γάλα 2%</li>
<li>2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> </strong>6</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> </strong>15΄</span> <span class="recipe_parts"><strong><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> </strong>45΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> </strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Ψεκάζουμε ή αλείφουμε με λίγο από το λάδι μια αντικολλητική ταρτιέρα ή ένα ρηχό ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. Απλώνουμε και τα 8 φύλλα κρούστας στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα και ψεκάζοντας ή αλείφοντας το καθένα με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τις άκρες που προεξέχουν – αφήνουμε 2 εκ. γύρω-γύρω. Στρώνουμε πάνω στα φύλλα ένα κομμάτι λαδόχαρτο και απλώνουμε ρύζι (αμαγείρευτο), ώστε να ψηθεί λίγο η βάση και να μη φουσκώσει. Ψήνουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά ή μέχρι τα φύλλα να χρυσίσουν. Ξεφουρνίζουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160° C.</p>
<p> </p>
<p>Στο μεταξύ, ψεκάζουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το μαϊντανό, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μπέικον με το κρεμμύδι στη βάση. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και ψήνουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά, μέχρι να πήξει και να ροδίσει η γέμιση.</p>
<p> </p>
<p>Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας.</p>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p>Πηγή: gastronomos.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα