Οι ύπουλες τροφές στο πρωινό: Δίνουν πολύ ζάχαρη στα παιδιά μας και δεν το καταλαβαίνουμε!

<p>Το ότι τα παιδιά λατρεύουν τη ζάχαρη και τα γλυκά το γνωρίζαμε. Το πόσο επιβαρυντική είναι η κατανάλωση ζάχαρης για τα παιδιά μας και πόσο συμβάλλει στην παιδική παχυσαρκία επίσης το ξέρουμε. Μια νέα έρευνα όμως έρχεται να μας τονίσει τον κίνδυνο της υπερβολικής πρόσληψης ζάχαρης στο πρωινό και μάλιστα με τρόπο που δεν γίνεται πάντα αντιληπτός από τους γονείς.</p>
<p>Τα παιδιά καταναλώνουν πολύ ζάχαρη στο πρωινό και μάλιστα τη μισή ποσότητα ζάχαρης την ημέρα! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέχρι το βράδυ να έχουν καταναλώσει τριπλάσια ποσότητα ζάχαρης από όσο θα έπρεπε. Αυτό υποστηρίζει ο βρετανικός κυβερνητικό ςοργανισμός Public Health England, στη Βρετανία. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο μελέτης του πρωινού στα παιδιά κατέληξαν ότι στα δημητριακά, τους χυμούς κρύβεται αρκετά μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Αν συμπεριλάβουμε και την κατανάλωση μαρμελάδων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά είναι δυνατόν να καταναλώνουν μέχρι και τρεις κύβους ζάχαρης στο πρωινό τους.</p>
<p>Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ οι γονείς θεωρούν πως το πρωινό που σερβίρουν στα παιδιά τους είναι πολύ υγιεινό και ενδείκνυται για την έναρξη της ημέρας και για καλές σχολικές αποδόσεις. Και όμως, κάνουν λάθος, τονίζει η διαιτολόγος Άλισον Τέντστοουν που συμμετείχε στην έρευνα. « Το πρωινό του παιδιού πρέπει να περιλαμβάνει πολύ μικρότερες ποσότητες ζάχαρης», αναφέρει.</p>
<p>Πόση ζάχαρη πρέπει να καταναλώνει το παιδί.</p>
<p>Σύμφωνα με τους ερευνητες του οργανισμού τα παιδιά 7- 10 ετών πρέπει ημερησίως να καταναλώνουν το πολύ 6 κύβους ζάχαρης (22 γραμμάρια) ενώ στις ηλικίες 4-6 ετών η μέγιστη κατανάλωση είναι 5 κύβοι, δηλαδή 18 γραμμάτια. Ο βρετανικός οργανισμός απέδειξε ότι η μέση ημερήσια κατανάλωση είναι τριπλάσια και σε αυτό συμβάλλει φυσικά και το κακό πρωινό των παιδιών. </p>

Σχετικά άρθρα