Πεσκανδρίτσα στο φούρνο με πάπρικα και ρίγανη

<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">4 ουρές πεσκανδρίτσας των 250 – 300 γρ. η καθεμία ή 2 – 3 μεγαλύτερες συνολικού βάρους 1.200 γρ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 – 1½ κουτ. σούπας χοντρό αλάτι, κοπανισμένο ελαφρώς</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα σε σκόνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2/3 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, κοπανισμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λεμόνι κομμένο στα 4 (για το σερβίρισμα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</strong></span></div>
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><br /></strong></span></div>
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 10΄ </span></strong><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 30΄ </span><strong><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> περίπου 20΄</span></strong></span></div>
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts"><br /></span></strong></span></div>
<div class="recipe_parts right">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αν πάρουμε μεγάλες πεσκανδρίτσες, τις κόβουμε σε κομμάτια, για να χωρέσουν στο ταψί μας. Τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Τις πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και βάζουμε το σουρωτήρι στο ψυγείο, πάνω σε πιάτο. Τις αφήνουμε εκεί για 30 λεπτά, για να τραβήξουν το αλάτι στη σάρκα τους και να νοστιμίσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την πάπρικα, το σκόρδο (αν το χρησιμοποιήσουμε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζουμε μέσα στο μπολ τις πεσκανδρίτσες, τις γυρνάμε, να «βραχούν» καλά με το λάδι, και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί που να τις χωράει ακριβώς σε μονή στρώση. Τις ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 18 – 25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος, στους 220° C, ώστε να ψηθούν γρήγορα εξωτερικά αλλά να μη στεγνώσουν στο εσωτερικό τους. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε βάζοντας από ένα κομμάτι λεμόνι σε κάθε πιάτο. Ιδανικά, συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή μπρόκολο ή ρύζι αρωματισμένο με κάρι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></span></p>
<strong><span class="recipe_parts"><br /></span></strong></div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα