Μελιτζανοκροκέτες

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">2 μεγάλες μελιτζάνες, φλάσκες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά (ξεχωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, χοντροθρυμματισμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο, για το ταψί</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</strong> </span><span class="recipe_parts" style="font-size: small;"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 25'</span><strong><span class="recipe_parts" style="font-size: small;"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 50'</span></strong></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. Βάζουμε σε ταψί τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε χωρίς να τις τρυπήσουμε, μέχρι να αρπάξουν εξωτερικά και να μαλακώσει καλά η σάρκα τους, για περίπου 20 λεπτά. Ενδιαμέσως τις γυρίζουμε, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Αφαιρούμε προσεκτικά την καμένη φλούδα, βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει. Γυρίζουμε το φούρνο στις αντιστάσεις και στους 180° C. </span><span style="font-size: small;">Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους αυγών και τους χτυπάμε με το μίξερ χειρός για περίπου 5 λεπτά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους στη μελιτζάνα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρές δόσεις και τις βάζουμε σε σχήμα κροκέτας αραιά στο ταψί. Ψήνουμε τις κροκέτες για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να αποκτήσουν ωραία κρούστα.</span></p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr"><span style="font-size: small;">http://www.gastronomos.gr</span></a></p>
<p><span style="font-size: small;"><br /></span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα