Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 λάχανο μέτριο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">500 γρ. κιμά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κρεμυδάκια φρέσκα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κρεμύδι ξερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μαιντανό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">ανηθο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">λάδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 αυγά φρέσκα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 λεμόνι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλιά κόρν φλάουρ (προαιρετικά)</span></li>
</ul>
<div>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<div class="rr_im_step">
<p class="rr_im_steptext"><span style="font-size: small;"><strong>1)</strong> Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.</span></p>
</div>
<div class="rr_im_step">
<p class="rr_im_steptext _mce_tagged_br"><span style="font-size: small;"><strong>2)</strong> Σε μιά λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμύδια, το ρύζι, τον μαιντανό, τον ανηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.</span></p>
<p class="rr_im_steptext _mce_tagged_br"><span style="font-size: small;"><strong>3)</strong> Γεμίζουμε ενα ενα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.</span></p>
<p class="rr_im_steptext _mce_tagged_br"><span style="font-size: small;"><strong>4)</strong> Στρώνουμε ενα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν τούς βράσετε σε κατσαρόλα απλή τούς βάζετε ενα πιατάκι απο επάνω για να μή χαλάσουν το σχήμα τους, αν τους κάνετε σε χύτρα δε χρειάζεται πιάτο.</span></p>
<p class="rr_im_steptext _mce_tagged_br"><span style="font-size: small;"><strong>5)</strong> Μόλις ειναι ετοιμα βρασμένα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι και αν θέλουμε για πιό πηχτό ζουμάκι βάζουμε το κόρν φλάουρ.</span></p>
<p class="rr_im_steptext _mce_tagged_br"><span style="font-size: small;"><strong>6)</strong> Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγες κουταλιές από το ζουμί χτυπώντας το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στό φαγητό μας κουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα.</span></p>
</div>
<div class="rr_im_step">
<div>
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε τούς ντολμάδες ετσι οπως τούς εκαναν οι γιαγιάδες μας με απλό παραδοσιακό τρόπο.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Καλή επιτυχία</span></p>
<p><a href="https://www.sintagespareas.gr"><span style="font-size: small;">http://www.sintagespareas.gr/</span></a></p>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα