Σπετσοφάι

<p><span style="font-size: small;"><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong> 40 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μερίδες:</strong> 6</span><br /><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong></span><br /><br /><span style="font-size: small;">2 λουκάνικα χοιρινά κοντά στα 500 γρ.</span><br /><span style="font-size: small;">3 πολύχρωμες πιπεριές</span><br /><span style="font-size: small;">1 πράσινη πιπεριά κέρατο</span><br /><span style="font-size: small;">250 γρ. ντομάτα στον τρίφτη</span><br /><span style="font-size: small;">3 σκελίδες σκόρδο</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα</span><br /><span style="font-size: small;">1 ποτήρι μπύρα</span><br /><span style="font-size: small;">1 φύλλο δάφνης</span><br /><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">4-5 σταγόνες tabasco</span><br /><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">φρέσκο θυμάρι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span><br /><br />Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες. Σοτάρουμε ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να πάρει χρώμα το λουκάνικο. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα λουκάνικα και προχωράμε με τα λαχανικά. Κόβουμε σε κομμάτια τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό και ανακατεύουμε καλά. Στο τηγάνι επαναφέρουμε τα λουκάνικα και ανεβάζουμε την θερμοκρασία. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε το σπετσοφάι με τη μπύρα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση για 2 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το tabasco, λίγο θυμάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με προσοχή, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το σπετσοφάι με φρεσκοψημμένο χωριάτικο ψωμί.</span></p>
<p><a href="http://www.alwayshungry.gr"><span style="font-size: small;">http://www.alwayshungry.gr</span></a></p>

Σχετικά άρθρα