Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Δερματολογία / Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας και σοβαρή ακμή. Τι πρέπει να κάνω;
Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας και σοβαρή ακμή. Τι πρέπει να κάνω; thumbnail

Η ΧΑΡΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας και σοβαρή ακμή. Τι πρέπει να κάνω;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Γεια σας γιατρέ Εχω σκλήρυνση κατά πλάκας και παίρνω χάπια σε καθημερινή βάση Εχω όμως δυστυχώς και σοβαρή ακμή και αναρωτιόμουν αν μπορώ να πάρω την τρεντινοινη. Ρώτησα πολλούς νευρολόγους και δερματολόγους και ο καθένας έλεγε διαφορετικά. Εσεις τι γνώμη έχετε;


Στο ερώτημά σας απάντησε η Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Μαργαρίτα Βεργολιά-Τριανταφύλλου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε σοβαρές μορφές ακμής, η χορήγηση ισοτρετινοΐνης βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό να είναι το δέρμα σας ξανά λαμπερό και καθαρό.


Στην περίπτωση σας η προσωπική μου προσέγγιση θα ήταν η εξής: συνεννόηση με τον θεράποντα νευρολόγο σας για το αν μπορούμε να χορηγήσουμε ισοτρετινοΐνη βάση του ιστορικού σας. Εικάζω πως αυτό θα είναι επιτρεπτό.


Σε πολλούς ασθενείς που πάσχουν από εξίσου σοβαρές ασθένειες όπως είναι η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, έχουμε συστήσει τη χορήγηση ισοτρετινοϊνης παράλληλα με την αγωγή που ακολουθούν για την ασθένειά τους.Παρόλα αυτά δεν είναι η μόνη λύση!


Σε περίπτωση δηλαδή που ο νευρολόγος σας κρίνει ότι δεν πρέπει να λάβετε τα χάπια της ισοτρετινοϊνης, όπως έχω αναφερθεί και στο παρελθόν σε παρόμοια άρθρα μου, η λύση για την ακμή μπορεί να δοθεί με συνδυαστική θεραπεία (Combo Therapy) με το VBeam Perfecta Pulse Dye Laser  και με συχνές διανοίξεις. Μην απογοητεύεστε! Πλέον η ακμή αντιμετωπίζεται εύκολα και μπορείτε να έχετε ξανά το παλιό σας καθαρό πρόσωπο, αρκεί να εμπιστευτείτε κάποιον ειδικό γιατρό και να τον αφήσετε να σας οδηγήσει ο ίδιος εκεί που επιθυμείτε.


Μαργαρίτα Βεργολιά-Τριανταφύλλου


Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος


www.dermavita.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X