Μπουγάτσα σοκολάτας

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">2 φύλλα σφολιάτας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο βούτυρο για το ταψί</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το σερβίρισμα</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">λιωμένη σοκολάτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ζάχαρη άχνη</span></li>
</ul>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για την κρέμα σοκολάτας</span></h5>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">750 γραμ. γάλα (φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 μπαστουνάκι βανίλια (σχισμένο κατά μήκος)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">40 γραμ. κακάο άγλυκο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 γραμ. βούτυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">80 γραμ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">80 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γραμ. κουβερτούρα σε κομματάκια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γραμ. σοκολάτα γάλακτος ή πραλίνα σε κομματάκια</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα για να φτιάξεις την πιο τραγανή και αφράτη μπουγάτσα σοκολάτας!</span></p>
<h3 class="animated pulse"><span style="font-size: small;">Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα για την μπουγάτσα σοκολάτας</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κακάο, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη σχισμένη βανίλια και το αλάτι, να ζεσταθούν, σε μέτρια φωτιά. Βροχηδόν ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.  Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.</span></p>
<div>
<h3 class="animated pulse"><span style="font-size: small;">Κρυώνουμε την κρέμα της μπουγάτσας</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει η κρέμα χλιαρή. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τα προσθέτουμε με γρήγορες κινήσεις, ανακατεύοντας με σύρμα την κρέμα. Τη βάζουμε σε μπολ. Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της, για να μην κάνει πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.</span></p>
<h3 class="animated pulse"><span style="font-size: small;">Γεμίζουμε τη μπουγάτσα σοκολάτας</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή λαμαρίνα το ένα φύλλο σφολιάτας. Αν θέλουμε αντί για βούτυρο στο ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε την κρύα πλέον κρέμα σοκολάτας στο φύλλο, αφήνοντας περιμετρικά της σφολιάτας ένα κενό 2 εκατοστών. Με τα δάχτυλα ή με πινέλο βρέχουμε το κενό περιμετρικά του φύλλου με νερό. Μπήγουμε κομμάτια σοκολάτας γάλακτος μέσα στην κρέμα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τσιμπάμε τις άκρες, ώστε να ενωθούν το πάνω με το κάτω φύλλο και να κολλησουν μεταξύ τους καλά. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, αφού πρώτα ραντίσουμε με λίγο νερό για να κολλήσει πάνω η άχνη. Κάνουμε μερικά τσιμπήματα στην επιφάνεια, ώστε να αναπνέει και να φεύγει η υγρασία της γέμισης.</span></p>
</div>
<h3 class="animated pulse"><span style="font-size: small;">Ψήνουμε τη μπουγάτσα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ψήνουμε για 10 λεπτά σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για να φουσκώσει γρήγορα η μπουγάτσα, να πάρει όγκο και να χωρίσει σε πολλές στρώσεις η σφολιάτα. Έτσι θα γίνει πολύ τραγανή. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η επιφάνεια. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι τη μπουγάτσα σοκολάτας, ραντίζουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">*Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά</span></p>
<p><a href="http://www.argiro.gr"><span style="font-size: small;">http://www.argiro.gr</span></a></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα