Πικάντικο ψητό μαστέλο με πιπεριές

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. μαραθόσπορο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. πάπρικα καυτερή</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">δύο χοντρές φέτες (περίπου 150 γρ. η καθεμιά) τυρί μαστέλο (ή άλλο τυρί για σαγανάκι)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">ένα λάιμ ή 1 μικρό λεμόνι</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για το σερβίρισμα</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">λίγα φύλλα δυόσμου</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> για 20 – 24 τμχ.</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong></strong><strong><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 7 – 8 ΄</span></strong></span></p>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Κοπανίζουμε μέσα στο γουδί τον μαραθόσπορο, το κύμινο, την πάπρικα και το αλάτι. Προσθέτουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε τις φέτες τυριού με το μείγμα μπαχαρικών και το ψήνουμε στο γκριλ ή σε τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει λίγο. Στραγγίζουμε και κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης από βάζο σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε το τυρί σε τρίγωνα. Βάζουμε πάνω από κάθε τρίγωνο 1 λωρίδα πιπεριά και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα. Στύβουμε το λάιμ ή 1 το μικρό λεμόνι, γαρνίρουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε.</span></p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr"><span style="font-size: small;">http://www.gastronomos.gr</span></a></p>
</div>

Σχετικά άρθρα