Χυλωμένη φασολάδα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">500 γρ. μέτρια ξερά φασόλια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κλωνάρια σέλερι (με τα πράσινα φύλλα τους ψιλοκομμένα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. πελτέ ντομάτας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Χυλωμένη φασολάδα με πυκνό ζωμό, πλούσια σε γεύση και πάρα πολύ νόστιμη!</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει, και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά, ίσα να μισομαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.</span></p>
<blockquote>
<ul>
<li>
<h4><span style="font-size: small;">Για να γίνει τέλεια η φασολάδα και να μην διαλύονται τα όσπρια, αλλά να χυλώσουν χωρίς όμως να λιώσουν, τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.</span></h4>
</li>
</ul>
</blockquote>
<p class="m_4571187822399155972p1"><span class="m_4571187822399155972s1" style="font-size: small;">Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό), σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.<span class="m_4571187822399155972Apple-converted-space"> </span></span></p>
<blockquote>
<ul>
<li>
<h4 class="m_4571187822399155972p1"><span class="m_4571187822399155972s1" style="font-size: small;">Ο ντοματοπελτές έτσι (σοταρισμένος), βγάζει όλα τα αρώματά του και δίνει απίστευτη γεύση και νοστιμιά!</span></h4>
</li>
</ul>
</blockquote>
<p><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει 4-5 εκατοστά από την επιφάνειά τους. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30-35 λεπτά. Τότε αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε το μπούκοβο.</span></p>
<blockquote>
<ul>
<li>
<h4><span style="font-size: small;">Για να χυλώσει η φασολάδα ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού.</span></h4>
</li>
</ul>
</blockquote>
<p><span style="font-size: small;">Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αφενός γιατί είναι πιο υγιεινό (το ελαιόλαδο κρατάει όλα του τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά) και πιο γευστικό, αφετέρου γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να χυλώσουν τα όσπρια. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια και το ζουμί τους να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.</span></p>
<p align="left"><span style="font-size: small;">Σερβίρουμε τη φασολάδα αχνιστή.</span></p>
<p align="left"><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα