Κέικ σαν φανουρόπιτα

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">4 φλ. (500 γραμ. ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. μαργαρίνη μαλακή + 50 γρ. λιωμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1-1/2 φλ. ζάχαρη μαύρη ή μισή μισή (λευκή -μαύρη)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. λεμονάδα με ανθρακικό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. κονιάκ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. χυμό πορτοκάλι φρ.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. σόδα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. σταφίδες ανάμεικτες</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ καρυδόψιχα χοντροκομμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πορτοκάλια ακέρωτο (το ξύσμα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 πρ. αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κουταλιές λιναρόσπορο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">σουσάμι ή ανάμεικτα</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το μείγμα μπαχαρικών</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.γ. γεμάτο κανέλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 κ.γ. γαρίφαλο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για να φτιάξουμε το μείγμα αυτού του κέικ που είναι σαν φανουρόπιτα, βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τη χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3 λεπτά να κρεμώσει.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και τα ρίχνουμε στο μπολ που χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τη λεμονάδα, το κονιάκ, το ξύσμα, το αλάτι, τους σπόρους και το μείγμα μπαχαρικών.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Τέλος, ανακατεύουμε το αλεύρι με τις σταφίδες και το καρύδι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα για το κέικ σαν φανουρόπιτα.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Δεν ανακατεύουμε πολύ, ίσα το μείγμα να πιει το αλεύρι.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Σε λαδωμένο ταψάκι 28 ή 30 εκατοστά, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς C, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα και 5 λεπτά περίπου. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε αέρα στους 160 βαθμούς C, στη μεσαία σχάρα για περίπου 55 λεπτά.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Δε βγάζουμε από το φούρνο, αν δεν σιγουρευτούμε ότι το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ σαν φανουρόπιτα.</span></h2>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα