Σοκολατόπιτα με πιπέρι και ρούμι

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φλυτζανι ελαιολαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φλυτζάνι ζεστό γάλα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μισό φλυτζάνι κακαο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">6 αυγά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1,5 φλυτζάνι ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">ξύσμα απο ένα πόρτοκαλι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">ξύσμα απο ένα λεμόνι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">χυμό από ένα λεμόνι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μια πρέζα αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μισό φλυτζάνι ρούμι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλιες σουπας baking powder</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουβερτουρα 125 γρ για το γαρνιρισμα</span></li>
</ul>
<div>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακαο σε μια λεκάνη και επειτα ριχνουμε ολα τα στερεα υλικα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αμεσως μετα ριχνουμε τα αυγα, ανακατευουμε και συνεχιζουμε με τα υγρα. Προσοχη, αφηνουμε τελευταίο το ζεστο γαλα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε αλευροβουτυρωμένο ταψί.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών στον αέρα για μια ώρα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφού βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, όσο είναι ακόμα ζεστό ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα για να λιώσει από πάνω.</span></li>
</ol></div>
</div>
<div class="divider"><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div class="rr_comments">
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Το μείγμα είναι υγρό, μη ρίξετε αλεύρι και το χαλάσετε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Μη φοβηθείτε το πιπέρι και το ρούμι.</span></p>
<p> </p>
</div>
</div>
</div>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα