Τυρόπιτα της στιγμής με Χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης

<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης</span></li>
<li><span style="font-size: small;">6 – 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">350 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά (το 1 αυγό χωριστά το ασπράδι από τον κρόκο), κατά προτίμηση βιολογικά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">10 κόκκοι μαύρο πιπέρι, καλά κοπανισμένοι ή τριμμένοι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4 </strong><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20'</span> <strong><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 30'</span></strong></span></div>
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts"><br /></span></strong></span></div>
<div class="recipe_parts right">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span></strong> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το πιπέρι, τον δυόσμο, το 1 αυγό και το 1 ασπράδι. Τον κρόκο που περισσεύει, τον βάζουμε σ’ ένα μπολάκι, τον ανακατεύουμε με 1 κουτ. σούπας νερό και το κρατάμε στην άκρη. Μ’ ένα πινελάκι αλείφουμε ένα μεσαίου μεγέθους στρογγυλό ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Καλύπτουμε τον πυθμένα του ταψιού με 3 χωριάτικα φύλλα ολικής άλεσης, τσαλακωμένα, σε μονή στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να βγαίνουν οι άκρες τους έξω από τα τοιχώματα του ταψιού. Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σκορπίζουμε πάνω τους το μείγμα της φέτας. Απλώνουμε τα άλλα 3 χωριάτικα φύλλα ολικής άλεσης πάνω στη στρώση φέτας και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν προς τα μέσα,, τις ραντίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αλείφουμε όλη την πίτα με τον αραιωμένο κρόκο αυγού. Ψήνουμε την πίτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.</span></p>
</div>
<div class="recipe_parts right">πηγή: http://www.gastronomos.gr</div>
<div class="recipe_parts right"><strong><span class="recipe_parts"><br /></span></strong></div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα