H Realnews αυτής της Κυριακής

Με τίτλο: “Πρόταση-βόμβα για “λουκέτο” στην ΕΡΤ” κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει τι συζήτησαν Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης στην τελευταία σύσκεψή τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από την πλευρά της κυβέρνησης “μελετάται το σενάριο του προσωρινού κλεισίματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ώστε να επανασχεδιαστεί εξ αρχής η λειτουργία της με 2000 λιγότερους υπαλλήλους”. Για την κυβέρνηση “είναι μονόδρομος η κατάργηση ενός μεγάλου οργανισμού του Δημοσίου (όπως η ΕΡΤ) για να επιτευχθούν οι στόχοι για απολύσεις που έχει θέσει η τρόικα”.

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας ο Νίκος Χατζηνικολάου διαπιστώνει ότι “Εξω πάμε καλά…” αλλά επισημαίνει ότι: “Δεν θα μας σώσουν οι Κινέζοι!”. Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Θα απαιτηθούν πολλά χρόνια και τεράστια πανεθνική προσπάθεια για να επανέλθουν τα ποσοστά της ανεργίας εκεί που ήταν πριν από τρία χρόνια. Και την προσπάθεια αυτή δεν θα την κάνουν ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Ρώσοι, ούτε οι Καταριανοί. Ευπρόσδεκτες οι επενδύσεις τους, θετικά τα διεθνή ανοίγματα της χώρας, αλλά αν δεν κινητοποιηθούν δυναμικά οι εγχώριες παραγωγικές δυνάμεις και ιδίως οι νέοι άνθρωποι το στοίχημα δεν θα κερδηθεί. Ας το γνωρίζει η κυβέρνηση! Και ας τους δώσει τα κίνητρα και τις ευκαιρίες! Δεν υπάρχει άλλος χρόνος…”

Στη Realnews μπορείτε επίσης να διαβάσετε:

– Άναψε φωτιές το “Greek Drama”: “Η κυρία έχει γράψει μυθιστόρημα”. Οι πρωταγωνιστές του βιβλίου της Αγγελοπούλου περνούν στην αντεπίθεση. Η “R” στο χωριό της Γιάννας: “Ήθελε να παντρευτεί βασιλόπουλο”.

– Πόρισμα-καταπέλτης για τον Παπακωνσταντίνου: Οι εξαδέλφες “έκρυψαν” 2,5 εκατ.ευρώ από την εφορία. Ο πρώην υπουργός κινδυνεύει να κατηγορηθεί για κακούργημα, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

– Πόλεμος για τα πετρέλαια. Η δήλωση της Σοφίας Σταματάκη για “μη χρυσοφόρα κοιτάσματα” προκάλεσε αντιδράσεις και οι επιστήμονες ζητούν να παραιτηθεί από την Επιτροπή Ερευνών.

– Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής της Gazprom. Ο έμπιστος του Πούτιν, η κυρία επί των τιμών και η πολιορκία της ΔΕΠΑ.

Το άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη έχει τίτλο: “Η “ζωή εν τάφω” για τα δυο κόμματα εξουσίας, εκτός αν…”.

Επίσης, διαβάστε τη σελίδα του ΚΥΡ, ο οποίος σατιρίζει και σχολιάζει την επικαιρότητα με το πενάκι του.

Και στην “Πράβδα” του Στάθη: “ως το τέλος του 2013 οι μισθοί στο μέγα μέρος του ιδιωτικού τομέα θα έχουν μειωθεί γύρω στο 12% -έτσι επειδή αλλάζει το κλίμα προς το καλύτερο και χωρίς να χρειασθούν νέα μέτρα. Αν χρειασθούν, μάλλον θα απελευθερωθεί και το τελευταίο κλειστό επάγγελμα: του αποδημητικού πτηνού.”

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

– Η Αθηνά “έχασε” και το πατρικό της. Μετά τον Σκορπιό η Ωνάση ‘αποχαιρετά” και τη Βίλα στην Ελβετία. Στην εντυπωσιακή έπαυλη η χρυσή κληρονόμος έζησε τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής της. Το σπίτι που αγόρασε η μητέρα της Χριστίνα πουλήθηκε από τον Ρουσελ έναντι 10 εκατ.ευρώ.

– Μια πριγκίπισσα για τον πρόεδρο. Ο συνιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης Αγγελόπουλος και η σύζυγός του Ελευθερία Κούκου περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

– Θωμαή Απέργη: “Δεν κρύβω ότι φοβήθηκα για την υγεία μου”. Η νεαρή τραγουδίστρια μιλά στην “R” για την πρόσφατη περιπέτειά της και την αποχή από το show του ΑΝΤ1.

– Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καμαρώνει για την Ελβίνα.

– Πολυτίμη-Δέσποινα Καμμένου: Το τάμα, η βάπτιση και τα γλέντια.

– Άννα Δρούζα: “Η τηλεόραση για μένα είναι το σπίτι μου. Στις δύσκολες ώρες κανείς δεν πυροβολεί το σπίτι του”.

– Έρωτας με τη σέξι “νοσοκόμα”: ο Μάνος Ιωάννου και η Άρτεμις Αστεριάδη εδω και δυο μήνες ζουν την απόλυτη ευτυχία.

Σχετικά άρθρα