«Φαντάσματα» στοιχειώνουν την ιαπωνική πρωθυπουργική κατοικία;

Η καθυστέρηση από την πλευρά του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και της συζύγου του να μετακομίσουν στην επίσημη κατοικία τους, όπου στο παρελθόν σημειώθηκαν δολοφονίες, έφερε πάλι στο προσκήνιο την συζήτηση για την ύπαρξη…φαντασμάτων στους διαδρόμους του σπιτιού αναγκάζοντας την κυβέρνηση να διαψεύσει την φημολογία.

Ο Άμπε δεν έχει μετακομίσει στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία πέντε μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ερωτηθείσα από βουλευτή της αντιπολίτευσης για τις φήμες περί φαντασμάτων, η κυβέρνηση εξέδωσε χθες Παρασκευή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δεν διαθέτει τέτοιες πληροφορίες, έγραψε η εφημερίδα Asahi και μετέδωσαν άλλα μέσα ενημέρωσης.

Η κατοικία, που στο παρελθόν υπήρξε το πρωθυπουργικό γραφείο, χτίστηκε το 1929 κι υπήρξε τόπος στρατιωτικών εξεγέρσεων, περιλαμβανομένης εκείνης του 1932 όταν δολοφονήθηκε ο τότε πρωθυπουργός Τσουγιόσι Ινουκάι. Οι φήμες περί της ύπαρξης φαντασμάτων στο κτίριο κυκλοφορούν πολλά χρόνια κι επανήλθαν στο προσκήνιο στις αρχές του 2000.

Το σπίτι χρησιμοποιείται ως επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού και της οικογένειάς του από το 2005. Ο Άμπε δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για την καθυστέρηση στην μετακόμιση, αλλά στην χώρα συνηθίζεται ο πρωθυπουργός να καθυστερεί την μετεγκατάστασή του στην πρωθυπουργική κατοικία.

Σχετικά άρθρα