Αρχική / More / Anna's Notes / Ο Εμποράκος, οσκαρική ταινία, με την ευαισθησία του Ιρανού σκηνοθέτη Φαραντί
Ο Εμποράκος, οσκαρική ταινία, με την ευαισθησία του Ιρανού σκηνοθέτη Φαραντί thumbnail

Ο Εμποράκος, οσκαρική ταινία, με την ευαισθησία του Ιρανού σκηνοθέτη Φαραντί

Ιράν, ανάδειξη θρησκευτικού και κοινωνικοπολιτικού πλαισίου, λογοκρισία, φόβος κοινωνικής απομόνωσης, ανισοτιμία στον ρόλο των δύο φύλων, φαλλοκρατικές αντιλήψεις, αγώνας επιβίωσης, στραγγαλισμός του ονείρου, θλιμμένη καθημερινή πραγματικότητα, είναι μερικά από τα πολλαπλά αναγνώσματα της υπέροχης ταινίας του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί.


Έπειτα από την αριστουργηματική του ταινία «Ένας χωρισμός», υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην χάσω καμμιά από τις ταινίες αυτού του χαρισματικού σκηνοθέτη.


Ξεχνάς ότι παίζουν ηθοποιοί, ξεχνάς ότι υπάρχει κάμερα, ξεχνάς ότι κάθεσαι στην καρέκλα ενός κινηματογράφου και νιώθεις να ανήκεις εκεί, σ' αυτό που συμβαίνει εκεί, άλλωστε δεν διαφέρει πολύ απ' αυτό που συναντάς εσύ καθημερινά. Τα βλέμματα, οι εκφράσεις, τα σώματα, οι εντάσεις, τα χρώματα, οι ρωγμές στους τοίχους, η αβεβαιότητα, η ρουτίνα, η υποκρισία, ο πόνος, η έλλειψη χαράς, είναι όλα όσα σε κατακλύζουν και παρακολουθείς ξεχνώντας και ότι ανασαίνεις.


Μην το χάσετε!!! Πιθανότατα θα είναι και το Όσκαρ ξένης ταινίας.


Άννα ΔρούζαΥπόθεση:


Ο Εμάντ και η Ράνα, αναγκάζονται να αφήσουν το ετοιμόρροπο διαμέρισμα τους και να μεταφερθούν σ’ ένα διαμέρισμα στην Τεχεράνη. Η σχέση τους αρχίζει να αλλάζει, ενώ η παράσταση που ανεβάζουν, Ο Θάνατος του Εμποράκου, συνεχίζεται…


Σκηνοθεσία:


Ασγκάρ Φαραντί


Παίζουν:


Shahab Hosseini


Taraneh Alidoosti                  


Babak Karimi  


Mina Sadati


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X