Η χορτόπιτα της γιαγιάς.

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 πακέτο φύλλο για πίτα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κιλό πράσο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κιλό σπανάκι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 μάτσο σέσκουλες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">400 γρ. φέτα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">5 αυγά (4 μέσα και 1 για από πάνω)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κούπα λάδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι και πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">σουσάμι προαιρετικά</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Πλένουμε τα χόρτα και τα κόβουμε σε κομματάκια.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τα τρίβουμε καλά μέσα στο σουρωτήρι για να χωνέψουν </span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα 4 αυγά, το πιπέρι, τη μισή κούπα λάδι και την φέτα τριμμένη με το χέρι μας.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο τα φύλλα μας και στρώνουμε στο ταψί μας.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Στον πάτο βάζουμε 3 φύλλα και μετά εναλλάξ γέμιση και φύλλο μέχρι να μας μείνουν 2 φύλλα για από πάνω.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Χαράσουμε την πίτα με ένα μαχαίρι όπως στην φωτογραφία.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Από πάνω χτυπάμε ένα αυγό και το αλείφουμε για να γίνει τραγανό το φύλλο.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°, στις αντιστάσεις ανάλογα με το φούρνο σας.</span></li>
</ol>
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Προσέχουμε τα πράσα καμία φορά έχουν ένα χοντρό κομμάτι μέσα, αυτό δεν το βάζουμε. Μόλις τη βγάλουμε την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά τη σκεπάζουμε. Όσο είναι ζεστή δεν την κόβουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πρέπει να τρίψουμε καλά τα χορτα να μην έχουν πολλά υγρά.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα