Τσιζκέικ (cheesecake) με σάλτσα βύσσινο

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη βάση</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">250 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive</span></li>
<li><span style="font-size: small;">80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</span></li>
<li><span style="font-size: small;">[Για την κρέμα]</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γραμμ. κρέμα γάλακτος</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γραμμ. ζάχαρη άχνη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γραμμ. τυρί κρέμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λεμόνι (ξύσμα)</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη σάλτσα βύσσινο</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1½ κ.σ. κορν φλάουρ</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Η συνταγή για cheesecake με σάλτσα βύσσινο είναι μία υπέροχη παραλλαγή από αυτή που έχετε συνηθίσει. Γευστικό, δροσερό, με υφή εξαιρετική.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Η κρέμα του cheesecake</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Η σάλτσα βύσσινο</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Μην ξεχνάτε τα μυστικά μου<br /></strong>‘Οταν θέλουµε να αδιαβροχοποιήσουµε µια τάρτα, γλυκιά ή αλμυρή, µπορούµε λίγο πριν το τέλος του ψησίματος της να την αλείψουµε µε ασπράδι αυγού και να συνεχίσουµε το ψήσιµο για λίγα λεπτά ακόµα. Αυτό θα τη διατηρήσει τραγανή µέχρι το τελευταίο κοµµάτι και δεν θα ρουφήξει υγρασία από κρέµα, φρούτα κ.λπ.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα