Κλειστοφοβία: Όταν αποφεύγουμε το μετρό και άλλους κλειστούς χώρους thumbnail

Aλεξάνδρα, αναγνώστρια του boro.gr

Κλειστοφοβία: Όταν αποφεύγουμε το μετρό και άλλους κλειστούς χώρους

Καλησπέρα πρόσφατα έπαθα δύσπνοια πρωτη φορά και από τότε φοβάμαι τα πάντα μετρό κλειστούς χώρους κλπ… αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω με πιάνει ταχυπαλμία και τρέμουλο τι πρέπει να κάνω


Στο ερώτημά σου απαντά η ψυχολόγος Δήμητρα Φιλοπούλου Η σύντομη περιγραφή του προβλήματος σου δεν μου επιτρέπει να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Φαίνεται πως ίσως πρόκειται για κρίσεις πανικού και κλειστοφοβία. Και οι δύο περιπτώσεις ανήκουν στο φάσμα των διαταραχών άγχους. Οι καταστάσεις αυτές είναι μεν επώδυνες αλλά αντιμετωπίζονται πλήρως.   


Τα προβλήματα αυτά όσο τα αφήνουμε χωρίς αντιμετώπιση, τόσο θεριεύουν. Στην περίπτωση σου, όσο θα αποφεύγεις να βρεθείς σε κλειστούς χώρους, τόσο θα ενισχύεται –ασυνείδητα- η πεποίθηση πως καλά κάνεις και τους αποφεύγεις και πως δεν είσαι ασφαλής σε αυτούς. Γι’ αυτό το λόγο, το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού ψυχικής υγείας άμεσα.


Μαζί θα εξετάσετε την πηγή του άγχους σου, το γιατί εκδηλώνεται με αυτό τον τρόπο και θα βρείτε τρόπους αντιμετώπισης του.


 


Ελπίζω να βρεις σύντομα τη λύση!


 


 [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X