Σκάρλετ Γιόχανσον: Η σέξι ηθοποιός του Χόλιγουντ που κατάφερε να ξεφύγει από τη φτώχεια και ντύνεται νυφούλα ξανά – Η λατρεία για την κόρη της και το… αίτημα για να συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

Για γάμο ετοιμάζεται ξανά η πανέμορφη και πληθωρική ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον η οποία αρραβωνιάστηκε με τον Κόλιν Τζοστ, μετά από δύο χρόνια σχέσης.

Αν και δεν έχουν ορίσει ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία γάμου, φαίνεται πως ντύνεται για τρίτη φορά νυφούλα. «Είναι πολύ διαφορετικός από πολλούς άνδρες με τους οποίους έβγαινα στο παρελθόν. Έχουμε πολλά κοινά», είχε δηλώσει σε συνέντευξη για τον αρραβωνιαστικό της.

https://www.instagram.com/p/Bxuk4HmIMx2/

Είχαν κρατήσει τη σχέση τους κρυφή

Ο Κόλιν είναι δύο χρόνια μεγαλύτερός της, δηλαδή 36 ετών, και σεναριογράφος της εκπομπής «Saturday Night Live». Είχαν κρατήσει τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Και κυρίως όταν είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν.

Παρότι, λοιπόν, ήταν μαζί από τον Ιούλιο του 2017, η πρώτη τους κοινή εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Avengers: Infinity War» το 2018. Ο Κόλιν πάντως θεωρείται από πολλούς ως ιδιαίτερα τυχερός που έχει στο πλευρό του τη Σκάρλετ.

https://www.instagram.com/p/BxpQmQfFSKM/

Την περιγράφουν ως σύμβολο του σεξ

Ο Τύπος και οι θαυμαστές της την περιγράφουν ως σύμβολο του σεξ τόσο λόγω της προσωπικότητάς της όσο και λόγω της εμφάνισής της. Μακριά ξανθιά μαλλιά (τον περισσότερο καιρό), λαχταριστές καμπύλες, καλογραμμωμένο κορμί, υπέροχο βλέμμα και σαγηνευτικό χαμόγελο συνθέτουν τα χαρακτηριστικά.

Ο σκηνοθέτης Γούντι Άλεν, όταν γυριζόταν η ταινία «Match Point», σχολίασε το πόσο ελκυστική είναι φωνάζοντάς τη διαρκώς «όμορφη» και «ερωτική». «Φαίνεται πως έχει πλήρη συνείδηση του πόσο γοητευτική είναι. Και για αυτό επενδύσει στην κάθε λεπτομέρειά της», είχε δηλώσει ο Νεοϋορκέζος κριτικός ταινιών Anthony Lane, το 2014.

https://www.instagram.com/p/Bxh4UFllaNP/

Σιχαίνεται να την αντιμετωπίζουν ως αντικείμενο

Περιοδικά και θαυμαστές την αποκαλούν «ScarJo» αλλά η ίδια έχει δηλώσει πολλάκις πως σιχαίνεται αυτό το ψευδώνυμο. Το βρίσκει χαζό, επιπόλαιο και προσβλητικό. Βέβαια, η ίδια- γνωστή για τις κοινωνικές της απόψεις και τη θέση της γυναίκας- σιχαίνεται να την αντιμετωπίζουν ως αντικείμενο και να της προσδίδουν σεξουαλικές ιδιότητες.

Πάντως, η ομορφιά της δεν της έχει «ανοίξει» πόρτες αφού έχασε τον ρόλο της Lisbeth Salander στην ταινία «Τhe Girl with the Dragon Tattoo» με τον σκηνοθέτη David Fincher να τη θεωρεί πως είναι πολύ σέξι για την υποδυθεί. Από το 2006 μέχρι και το 2014 είχε μπει στο «Hot 100» του Maxim, ενώ το Esquire της έχει δώσει δύο φορές (2006 και 2013) τον τίτλο της «Πιο Σέξι Γυναίκας που είναι Ζωντανή».

https://www.instagram.com/p/BxYrnvxl9X0/

Πολλά τα εξώφυλλα σε πασίγνωστα περιοδικά

Μετά από μια σειρά εξωφύλλων σε πασίγνωστα περιοδικά, όπως τα Playboy και Men’s Health, καθώς και πετυχημένων ταινιών, το μουσείο της Madame Tussauds στη Νέα Υόρκη εγκατέστησε ένα κέρινο ομοίωμά της το 2015.

Πέρα όμως, από τις λίστες για την εκρηκτική εμφάνισή της, φιγουράρει και σε λίστες για τη δημοτικότητά της και τις οικονομικές της απολαβές. Το 2006, το 2014, το 2015 και το 2018 ήταν στους «Celebrity 100» του Forbes, ενώ το 2012 κατάφερε να αποκτήσει το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ.

https://www.instagram.com/p/BxW3a-wlEPC/

Οι ταινίες της έχουν βγάλει πάνω από 4 δισ.

Για τρεις χρονιές συνεχόμενα (2014, 2015 και 2016), συγκαταλεγόταν στη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς με ετήσια έσοδα 17 εκατ. δολάρια, 35,5 εκατ. και 25 εκατ. αντίστοιχα. Το 2018, ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός με έσοδα 40,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο. Εξάλλου, θεωρείται ως η ηθοποιός που αναπτύχτηκε οικονομικά, πιο γρήγορα, με απολαβές 1,2 δισ. δολάρια!

Πρόκειται για ποσό που εκτοξεύτηκε το 2017, αφού είναι η πιο εμπορική ηθοποιός όλων των εποχών στη Βόρεια Αμερική με τις ταινίες να βγάζουν 4,3 δισ. δολάρια. Να σημειωθεί πως στη διάρκεια της καριέρας της, έχει εμφανιστεί σε 37 ταινίες, οι οποίες της έχουν αποφέρει έσοδα ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο στις ΗΠΑ.

Δεν ήταν όλα ρόδινα από την αρχή…

Σε αυτό της το… σκαρφάλωμα, μπορεί να βοηθούν και οι καμπάνιες για γνωστούς οίκους όπως οι Calvin Klein, Dolce & Gabbana, L’Oréal και Louis Vuitton. Δεν ήταν όλα όμως ρόδινα από την αρχή για την Αμερικανίδα ηθοποιό η οποία έκαν το ντεμπούτο της στην ταινία «North», το 1994. Γεννημένη το 1984 στη Νέα Υόρκη, ο Δανός πατέρας της ήταν εργολάβος στο Μανχάταν και η μητέρα της νοικοκυρά η οποία φρόντιζε τη Σκάρλετ και τα αλλά τέσσερα αδέρφια της.

Η οικογένειά της δεν είχε καμία σχέση με τον κόσμο του θεάτρου και του θεάματος και όπως ήταν φυσικό η επαγγελματική της εμπλοκή στον χώρο αυτό αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη. Η πρώτη της επαφή με τον κινηματογράφο ήρθε σε ηλικία 7 ετών όταν πήρε μέρος σε μια τηλεοπτική σειρά. Ήταν πολύ φιλόδοξη και μεγάλη θαυμάστρια των Judy Garland και Rosalind Russell.

https://www.instagram.com/p/Bxsf1-fFV_y/

Της καρφώθηκε το… ζιζάνιο να γίνει ηθοποιός

Της επέτρεπαν να παρακολουθεί τα πάντα στην τηλεόραση και ίσως κάπως έτσι της καρφώθηκε το… ζιζάνιο να γίνει ηθοποιός. Μια από τις πρώτες ταινίες που είδε και η οποία τη συνεπήρε ήταν το «The Silence Of The Lambs». Αν και ανήλικη, ξεκίνησε να περνάει από άπειρες οντισιόν.

Με τους γονείς της να βλέπουν την αγάπη της για την υποκριτική, την έγραψαν στο «Lee Strasberg Theatre Institute for Young People». Τα μαθήματα εκεί τα ολοκλήρωσε στα έντεκά της και αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της την άνοιξη του 2002 στο Professional Children’s School του Manhattan.

https://www.instagram.com/p/BxlBd2SlTNb/

Η οικογένειά της ζούσε από τα συσσίτια

Η ίδια μεγάλωσε με δυσκολίες και έχει δηλώσει ότι όταν ήταν μικρή, η οικογένειά της ζούσε από τα συσσίτια. «Από τα κοινωνικά προγράμματα που μας παρείχαν φαγητό συντηρούμασταν. Στην Αμερική, η πείνα των παιδιών είναι πραγματικό πρόβλημα που συχνά παραβλέπεται. Αλλά όλοι μαζί μπορούμε να το διορθώσουμε».

Ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν ως η Αμάντα, η νεότερη αδερφή μιας εφήβου που είναι έγκυος και φεύγει από το σπίτι της στην ταινία «Manny & Lo» το 1996. Η ερμηνεία της πήρε πολύ θετικές και ενθαρρυντικές κριτικές, όντας η αρχή για μια λαμπρή καριέρα.

https://www.instagram.com/p/BxJ_FsZlFTi/

Έχει κερδίσει 2 βραβεία

Για αυτό έχει προταθεί αρκετές φορές για κάποιο βραβείο, όπως είναι τα British Academy Film Awards, τα Golden Globe Awards και τα Tony Awards, αλλά έχει κερδίσει 2 από τα 7.«Match Point», «The Island», «The Prestige», «He’s Just Not That into You», «Hitchcock» και «Lucy» είναι μερικές μόνο από τις ταινίες που ξεχώρισε. Και η αλήθεια είναι πως πλέον η Σκάρλετ έχει συνδεθεί με δύο άλλα ονόματα, τον Γούντι Άλεν και τη Μάρβελ.

Για χρόνια πολλά, χαρακτηρίστηκε ως «μια από τις μούσες του πανίσχυρου σκηνοθέτη». Η ίδια είχε αποκαλύψει πως ανέκαθεν ήταν φανατική θαυμάστρια του Γούντι Άλεν και πάντα την ενθουσίαζε η ιδέα να παίξει σε ταινία του και να συνεργαστούν. Ποτέ όμως, δεν φανταζόταν πως θα έχει τόσο άγχος όσο την πρώτη ημέρα που πήγε στο πλατό για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα.

https://www.instagram.com/p/Bxr36uRloI0/

Τη λατρεύουν ως «Black Widow»

Και αφού η… εποχή του Γούντι τελείωσε, συστήθηκε στο ευρύτερο κοινό ως Natasha Romanoff ή αλλιώς Black Widow στην ταινία «Iron Man 2». Για πολλούς ήταν η κίνηση που «έπρεπε» να κάνει ώστε να μην την αντιμετωπίζουν ως την ηθοποιό που υποδύεται ρομαντικούς ρόλους ή προσωπικότητες με έντονο σεξαπίλ.

Μετά ακολούθησαν κι άλλες ταινίες με τη Μάρβελ όπως οι «Captain America: The Winter Soldier» και «Avengers: Infinity War». Για αυτό και πολλοί είναι εκείνοι που… φώναζαν για να δουν τη Black Widow σε μια σόλο ταινία. Και επιτέλους γίνεται πραγματικότητα ώστε να ξεκινήσει η Τέταρτη Φάση του Σύμπαντος της Μάρβελ (Marvel Cinematic Universe), αν και μηδαμινά είναι τα γνωστά στοιχεία.

https://www.youtube.com/watch?v=H44t5gJ6KN4

Έχει χωρίσει δύο φορές

Και κάπου ανάμεσα στα σέξι εξώφυλλα, στον ένα ρόλο μετά τον άλλο και στις συνεχείς επιτυχίες, βρήκε τον έρωτα. Όχι μια, όχι δύο αλλά τρεις φορές. Το 2008, παντρεύτηκε τον Καναδό ηθοποιό Ράιαν Ρέινολντς. Έζησαν μαζί για 2 χρόνια στο Λος Άντζελες μα χώρισαν το 2010.

Δύο χρόνια μετά, η Γιόχανσον ξεκίνησε να βγαίνει με τον Γάλλο δημοσιογράφο Romain Dauriac και αρραβώνιαστηκαν τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Γνωρίστηκαν σε ένα φιλικό δείπνο. Οικοδεσπότης ήταν ο Γάλλος φίλος της και tattoo artist, Fuzi Uvtpk. Της έχει σχεδιάσει ένα τατουάζ πέταλο που γράφει «Lucky you».

Υπεραγαπά την κόρη της, Ρόουζ

Προσπαθώντας να μοιράσουν τον χρόνο τους ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Παρίσι, απέκτησαν και τον «καρπό» του έρωτά τους, τη Ρόουζ Ντόροθι Ντόριακ. Αν και παντρεύτηκαν το 2014, τρία έτη αργότερα ανακοινώθηκε επίσημα το διαζύγιό τους.

Παράλληλα, οι φήμες οργίαζαν ότι είχαν χωρίσει πολύ νωρίτερα και πως η καλλονή είχε σχέση με τον  Κόλιν Τζοστ. Πρόκειται για τον κωμικό και κειμενογράφο που αρραβωνιάστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Είναι πολύ δραστήρια και φιλάνθρωπη

Η Σκάρλετ ωστόσο, δεν είναι μόνο γνωστή για την αγγελική εμφάνισή της ή τις πετυχημένες δουλειές της ή τα διαζύγιά της. Γιατί η ταλαντούχα ηθοποιός έχει δείξει και πλούσια φιλανθρωπική δράση. Υπήρξε διεθνής πρέσβειρα της οργάνωσης Oxfam ως το 2014, στηρίζοντας τις δράσεις της ποικιλοτρόπως.

Το 2018, συνεργάστηκε με 300 γυναίκες του Χόλιγουντ για να φτιάξουν το «Time’s Up». Πρόκειται για πρωτοβουλία τους με στόχο την προστασία των γυναικών από την κακοποίηση και τις διακρίσεις. Δεν έχει διστάσει να μιλήσει για την κατάχρηση της εξουσίας ενώ αποκάλυψε και προσωπικά της βιώματα.

https://www.instagram.com/p/BxiXvL6Fl0l/

Η… προϋπόθεση για να συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι δέχτηκε κριτική από το κοινό όταν σχολίασε αρνητικά και δηκτικά και τις φήμες για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών – θυμάτων του ηθοποιού James Franco την ώρα που η ίδια δούλευε για τον Γούντι Άλεν και σιωπούσε για όσα είχαν να κάνουν με την κόρη του.

Πέρα από τα μείζονα κοινωνικά ζητήματα που θίγει, δεν έχει διστάσει να δείξει την υποστήριξή της και στον Μπαράκ Ομπάμα καθώς και τη Χίλαρι Κλίντον. Δηλώνει πως θα παραμείνει εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι να ξεκίνησει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών. Αλλά αν το κάνει και αλλάξει, τότε θα είναι πιο θετική και θα συνεργαστεί.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νίκος Κούλης: Ο κοσμηματοποιός που προτίμησε η Σκάρλετ Γιόχανσον στα Emmy- Οι διάσημες που έχουν φορέσει τα κομμάτια του και πώς κατέκτησε την ξένη αγορά

Αδερφές Kardashian – Jenner: Το reality, οι εγκυμοσύνες, οι αρνητικές κριτικές και ο εκκεντρικός τρόπος ζωής

Μαντόνα: Το αποτυχημένο comeback της Βασίλισσας της Ποπ στη Eurovision, ο θάνατος που τη σημάδεψε, οι γυμνές φωτογραφίες και ο θυελλώδης έρωτας με τον Γκάι Ρίτσι που την έκανε «σκύλα»

Σαρλίζ Θερόν: Η καλλονή πρώην μπαλαρίνα με τα δύσκολα παιδικά χρόνια που δεν είχε δόντια μέχρι τα 11, αλλά κατέκτησε το Χόλιγουντ

Σουλτάνος του Μπρουνέι: Ποιος είναι ο ηγέτης που βγάζει 90 ευρώ το δευτερόλεπτο και γιατί τράβηξε τα… πυρά του Χόλιγουντ!

Μελίσα ΜακΚάρθι: Η κωμικός που είναι υποψήφια για Όσκαρ παίζοντας σε δράμα- Πώς ανέβηκε το κασέ της στο Χόλιγουντ και η plus size συλλογή ρούχων που σχεδίασε

Πριγκίπισσα Θεοδώρα: Η μικρότερη κόρη του τέως που κυνηγάει το όνειρό της στο Χόλιγουντ – Η νονά της Ελισάβετ Β’, ο ρόλος της στην «Τόλμη και γοητεία» και ο επικείμενος γάμος της

Σχετικά άρθρα