Ο δολοφόνος του Λονδίνου είχε συλληφθεί στην Κένυα

Ένας από τους δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο είχε συλληφθεί στην Κένυα το 2010, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο 28χρονος Μάικλ Αντεμπολάτζο είχε τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία της Κένυας και οι βρετανικές αρχές είχαν μεσολαβήσει μέσω προξενείου. Η κυβέρνηση της Κένυας διέψευσε χθες ότι ο Αντεμπολάτζο, γεννημένος στη Βρετανία από νιγηριανούς γονείς, είχε επισκεφθεί την χώρα αυτή στο παρελθόν.

Η βρετανική εφημερίδα Sunday Times δημοσιεύει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφία η οποία, όπως υποστηρίζει, απεικονίζει τον Αντεμπολάτζο στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε δικαστήριο της Κένυας μαζί με άλλους που, σύμφωνα με τα κενυατικά μέσα ενημέρωσης, κατηγορούνταν ότι επεδίωξαν να εκπαιδευτούν με την ένοπλη οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα και δρα στην Σομαλία.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν σχολίασε την φωτογραφία ή την πληροφορία για την σύλληψη του Αντεμπολάτζο στην Κένυα.

Σχετικά άρθρα