Μους σοκολάτα εύκολη με κρουασάν βουτύρου

<div class="uk-width-large-4-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τη μους</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">300 γραμ. σοκολάτα (με 60% περιεκτικότητα σε κακάο)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 ml κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">120 ml φρέσκο γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">8 κρουασάν βουτύρου της Alfa</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γραμ. λιωμμένη σοκολατα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 γραμ. σαντιγύ για γαρνίρισμα</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για τα καραμελωμένα φουντούκια</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">200 γραμ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">200 γραμ. φουντούκια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λιγο ανθό αλατιού</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<div class="m_6604195716114055646uk-width-large-4-10 m_6604195716114055646uk-width-medium-1-1 m_6604195716114055646uk-width-small-1-1">
<div class="m_6604195716114055646recipe-ingredients-container m_6604195716114055646matchHeight m_6604195716114055646print-height">
<div>
<p><span style="font-size: small;">Για την εύκολη μους σοκολάτα, χτυπάµε την κρύα κρέµα γάλακτος στο µίξερ, σε παχύρευστη µορφή. Την αφήνουµε στο ψυγείο. Ψιλοκόβουµε σε τρίµµατα τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουµε το γάλα σε μία κατσαρόλα, μέχρι να έρθει σε σηµείο βρασµού. Περιχύνουµε με το καυτό γάλα τη θρυµµατισµένη σοκολάτα και σκεπάζουµε το µπολ για 1 λεπτό. Με μία σπάτουλα ανακατεύουµε, για να λιώσει καλά η σοκολάτα. Πρέπει να λιώσουν όλα τα κομματάκια σοκολάτας και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο με βελούδινη υφή. Αφήνουµε 5 λεπτά να κρυώσει η λιωμένη σοκολάτα. Λίγη λίγη, και ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, ρίχνουµε την παχύρευστη χτυπημένη κρέµα στη σοκολάτα.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Η µους σοκολάτα θα πρέπει να είναι απαλή με βελούδινη υφή.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Σε αυτό το στάδιο η μους σοκολάτα είναι αρκετά ρευστή. Αρχίζουμε να κάνουμε στρώσεις υλικών. Πρώτα μους σοκολάτα, μετά καραμελωμένα φουντούκια και στο τέλος τα κρουασάν βουτύρου.  Γαρνίρουμε με σαντιγύ. Παγώνουμε για 2 ώρες. Σερβίρουμε με κουτάλι.</span></p>
</div>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τα κρουασάν βουτύρου</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ψήνουμε τα κρουασάν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τα καραμελωμένα φουντούκια</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και τα φουντούκια χωρίς να τα ανακατέψουμε. Αφήνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι, σχεδόν, να λιώσει η ζάχαρη. Τότε, με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τα υλικά, ώστε να καλυφθούν τα φουντούκια από την καραμέλα. Όταν σιγουρευτούμε ότι έλιωσε όλη η ζάχαρη και καλύφθηκαν όλα τα φουντούκια με καραμέλα, αδειάζουμε όλο το μείγμα με προσοχή σε επιφάνεια σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε τα φουντούκια με την καραμέλα, όσο είναι ακόμα ζεστά, γιατί όταν κρυώσει η καραμέλα θα στερεοποιηθεί. Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού όσο ακόμα είναι ζεστή η καραμέλα. Αφήνουμε να κρυώσει. Τεμαχίζουμε σε κομμάτια. Χτυπάμε τα μισά κομμάτια στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη (πραλίνα). Τα υπόλοιπα τα χτυπάμε σε γουδί, για να γίνουν ψιλοκομμένα.</span></p>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr/</span></div>
</div>
</div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα