Βάφλες με φουντούκια

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2/3 κούπας φουντούκια, ψημένα και αλεσμένα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2/3 κούπας αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κουταλάκι σόδα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3/4 κουταλάκι αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 3/4 κούπας γάλα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κούπα καλαμποκέλαιο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 μεγάλα αυγά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/3 κούπας ζάχαρη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 συσκευασίες βανίλια</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τα φουντούκια πρέπει να είναι πολύ καλά αλεσμένα. Αλέστε τα στο πολυμίξερ με 2 κουταλιές αλεύρι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα φουντούκια με τα δύο αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σ' ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε το γάλα, το λάδι, τ' αυγά και τη ζάχαρη, να ομογενοποιηθούν.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αδειάστε το μίγμα στα στερεά υλικά κι ανακατέψτε απαλά, ώσπου να ενωθούν.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφήστε τη ζύμη να σταθεί 20'. Στο ψυγείο μπορεί να μείνει 2 ώρες.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ψήστε τις βάφλες στη βαφλιέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής και σερβίρετέ τις ζεστές, συνοδεύοντάς με μερέντα και σαντιγύ!</span></li>
</ol>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα