Ζεστή σαλάτα µανιταριών

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 ματσάκι ρόκα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λόλα πράσινη (ή οποιαδήποτε άλλη πράσινη σαλάτα)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 λόλα κόκκινη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">12 ασπρομανίταρα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">10 γραμμ. μανιτάρια πορτσίνι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ρόδι καθαρισμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">½ φλ. καρυδόψιχα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κ.σ. μέλι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 γραμμ. φλούδες παρμεζάνας</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Για τη ζεστή σαλάτα μανιταριών, μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για 10΄ να μαλακώσουν. </span><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο να βγάλει το άρωμά του για 1΄. Έπειτα το αφαιρούμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ και προσθέτουμε και τα αποξηραμένα μανιτάρια αφού τα στραγγίσουμε. </span><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το μέλι και λίγο νερό από αυτό που μούσκεψαν τα πορτσίνι. Αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά σε πιατέλα. </span><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε τα καρύδια, τα ρόδια και τη ζεστή σάλτσα μανιταριών. </span><span style="font-size: small;">Τέλος, γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας ή, εναλλακτικά, με κατσικίσιο τυρί, τη ζεστή σαλάτα μανιταριών.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα