Καριόκες Ξάνθης

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 γρ. βανίλια υποβρύχιο χωρίς άρωμα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/2 φλ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράτζι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3 κ.σ. κονιάκ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">5 φέτες κέικ μπαγιάτικο τριμμένο σε ψίχουλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">350 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα κανέλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. φρουί γλασέ</span></li>
<li><span style="font-size: small;">600 γρ. κουβερτούρα για επικάλυψη</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">*Υπολογίστε ότι χρειάζεται να παραμείνει μία νύχτα στο ψυγείο η ζύμη για τις καριόκες, για να παγώσει</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Το κέικ πρέπει να είναι μπαγιάτικο και στεγνό σε τρίμματα. Βάζουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το υποβρύχιο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το σιρόπι, το κονιάκ, το τριμμένο κέικ , την καρυδόψυχα , τα φρουί γλασέ , την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά.</span></p>
<h2><span style="font-size: small;">Το μείγμα για τις καριόκες πρέπει να μοιάζει σαν πλαστελίνη.</span></h2>
<p><span style="font-size: small;">Απλώνουμε μεμβράνη στον πάγκο και κατά μήκος βάζουμε το μείγμα. Το τυλίγουμε σε ρολό όπως το μωσαϊκό. Ισιώνουμε τα πλαϊνά του τρίβοντας τις άκρες. Παγώνουμε μια νύχτα. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες και τις βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα. </span><span style="font-size: small;">Τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσει η κουβερτούρα. Τυλίγουμε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο και τις φυλάμε στο ψυγείο. Αν αρχίσει να βγαίνει χοντρή η στρώση σοκολάτας, ζεσταίνουμε λίγο να γίνει πιο χλιαρή και να μην κρατάει πολύ επικάλυψη.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr/</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα