Γαριδόσουπα με πατάτα και πράσο

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">500 γρ γαρίδες μεσαίες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 πατάτες μεσαίου μεγέθους</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 πράσο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κρεμμύδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">λίγο λάδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1.200 ml νερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2-3 κύβους ζωμό γαρίδας</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">100 γρ κατεψυγμένο καλαμπόκι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">κάρυ</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">200ml κρέμα γάλακτος</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και κόβουμε το πράσο μας σε λεπτές λωρίδες, τις πατάτες τις κόβουμε μικρά κυβάκια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες ή κυβάκια.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το πράσο και το κρεμμύδι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Μετά προσθέτουμε και τις πατάτες, τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτουμε το νερό, τους κύβους και το καλαμπόκι.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κάρυ κατά προτίμηση (εγώ έβαλα μια κουταλιά σούπας) και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Το επόμενο βήμα εξαρτάται από τα γούστα μας. Εάν θέλουμε με τη ράβδο πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά. Εάν θέλουμε αφαιρούμε μια ποσότητα λαχανικών, πολτοποιούμε τα υπόλοιπα και προσθέτουμε ξανά τα μη πολτοποιημένα μέσα. Εάν θέλουμε τα αφήνουμε όλα ως έχουν και προχωράμε.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Οι γαρίδες θα πρέπει να είναι ξεπαγωμένες και καθαρισμένες. Τις κόβουμε στα 2 ή στα 3 και τις προσθέτουμε στη σούπα όταν έχουν γίνει τα λαχανικά (και αφού πολτοποιήσουμε -εάν το κάνουμε). Τις αφήνουμε για κάνα 10λεπτο να βράσουν. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με μπαχαρικά τη γεύση εάν χρειάζεται.</span></li>
</ol>
<div><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></div>
</div>

Σχετικά άρθρα