Κυριακή Απέργη

Η Κυριακή Απέργη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάρτιο του 1988. Σπούδασε στην πρώτη της επιλογή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής από όπου και αποφοίτησε το 2010.

Ο τομέας της διατροφής και της υγείας ήταν και είναι σκοπός της ζωής της και εξακολουθεί να την απασχολεί θερμά.
Πραγματοποίησε την πτυχιακή εργασία στην κοιλιοκάκη και ολοκλήρωσε την κλινική πρακτική άσκηση στα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία «Αττικό» και «Αλεξάνδρα».

Το 2013 εξειδικεύτηκε στο κομμάτι των διατροφικών διαταραχών και ολοκλήρωσε με επιτυχία την μεταπτυχιακή εκπαίδευση του Master Practitioner Programme in Eating Disorders and Obesity στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την εποπτεία του NCFED της Μεγάλης Βρετανίας και αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων – British Psychological Society – BPS.

Παρακολούθησε σαν πρακτική περιστατικά διατροφικών διαταραχών στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»). Συνεχίζει και ενημερώνεται συνεχώς για θέματα διατροφής και ψυχολογίας ακολουθώντας συνεχείς εκπαιδεύσεις και προγράμματα κατάρτισης.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παρακολουθεί σεμινάρια της ESPEN (LLL) για τη διατροφή και τα σεμινάρια του ΚΕΑΔΔ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια life coaching και Focus in Solution Therapy. Το 2015 ολοκλήρωσε τα κλινικά σεμινάρια του ΚΕΑΔΔ.

Συμμετέχει σαν ομιλήτρια σε ποικίλες δράσεις διατροφικής εκπαίδευσης και αποτελεί εκπαιδεύτρια του ΚΕΑΔΔ στο κομμάτι της νευρικής ανορεξίας. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά site και περιοδικά και πραγματοποιώ ομιλίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων διατροφής και ψυχολογίας και είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, του συλλόγου Κλινικών Διαιτολόγων ESPEN και GrESPEN και της ΕΔΔΕ και επιστημονικός συνεργάτης της ομάδας keadd.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 παρακολουθεί το διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με θέμα: «Παχυσαρκία και σακχαρώδης διαβήτης». Τον Οκτώβρη του 2016 ξεκίνησε το πρόγραμμα life coaching του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις της με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία και προσέγγιση του πάσχοντος ανθρώπου.

Κυριακή Απέργη 
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
6987121394
fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος
www.kiriakiapergi.gr
www.thehealthlab.gr

Σχετικά άρθρα