Ο πρώτος μπάρμαν-ρομπότ

Τα ρομπότ θα φέρουν την τρίτη βιομηχανική επανάσταση. Δουλεύουν πολύ, δεν συνδικαλίζονται και δεν σερφάρουν στο Facebook την ώρα της εργασίας. Το Makr Shakr διαθέτει όλα τα παραπάνω, αλλά και ένα ακόμη: Φτιάχνει cocktails!

Παρουσιάστηκε στο Μιλάνο, στην έκθεση Design Week 2013 και έκλεψε την προσοχή των παρευρισκομένων. Τρεις ρομποτικοί Makr Shakr δέχονταν παραγγελία μέσω ενός application για Android και iOS που δόθηκε στους επισκέπτες της έκθεσης, και σέρβιραν σε αστραπιαίες ταχύτητες.

Ο ρομποτικός μπάρμαν Makr Shakr (επί της ουσίας πρόκειται για έναν ρομποτικό βραχίονα) φτιάχτηκε από το πανεπιστήμιο MIT σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική εταιρεία Carlo Ratti Associati και μπορεί να δημιουργήσει cocktails που ήδη υπάρχουν στη μνήμη του, αλλά και ποτά με συστατικά που επιλέγει ο πελάτης μέσω του app.

Κατά τη γνώμη μας, δύο πράγματα λείπουν από τον Makr Shakr : Η δυνατότητα να κερνάει και η διάθεση να ακούει τον πόνο του καθενός. Αν ενσωματωθούν και αυτά τα δύο specs, μιλάμε για τον τέλειο μπάρμαν!

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα