Γαρίδες Φρικασέ με Σταμναγκάθι

<p><span style="font-size: small;"><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong> 30 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μερίδες:</strong> 4</span><br /><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong></span><br /><br /><span style="font-size: small;">500 γρ κατεψυγμένες και αποφλοιωμένες γαρίδες</span><br /><span style="font-size: small;">1 ξερό κρεμμύδι</span><br /><span style="font-size: small;">50 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">200 ml μπύρα weiss</span><br /><span style="font-size: small;">500 γρ φρέσκο σταμναγκάθι</span><br /><span style="font-size: small;">1 βιολογικό αυγό</span><br /><span style="font-size: small;">1 λεμόνι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουρ (προαιρετικά)</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span><br /><br />Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το πλυμένο σταμναγκάθι. Το βράζουμε για 15 λεπτά και μετά το σουρώνουμε. Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και δυναμώνουμε την ένταση της εστίας. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά σβήνουμε με τη μπύρα και χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία. Προσθέτουμε από πάνω το βρασμένο σταμναγκάθι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Παράλληλα σε έναν πολυκόφτη multi προσθέτουμε το αυγό μαζί με τον χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάμε καλά.<br /><br /><strong>Tip:</strong> για πιο δεμένη σάλτσα προσθέτουμε στο multi μία κουταλιά κορν φλάουρ<br /><br />Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάζουμε το αυγολέμονο πάνω από το φαγητό μας. Κλείνουμε με το καπάκι και ανακινούμε την κατσαρόλα για να ανακατευτεί ελαφρά και να πάει παντού το αυγολέμονο. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία για να πάρει μία βράση και σερβίρουμε αμέσως. Οι γαρίδες φρικασέ με σταμναγκάθι είναι έτοιμες και μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με ένα δροσερό λευκό κρασί.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.alwayshungry.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα