Πατάτες Baby με Λεμόνι και Δεντρολίβανο

<p><span style="font-size: small;"><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong> 80 λεπτά</span><br /><span style="font-size: small;"><strong>Μερίδες:</strong> 4-6</span><br /><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;"><br /></span></strong><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong></span><br /><br /><span style="font-size: small;">1 κιλό Γαλλικές πατάτες baby</span><br /><span style="font-size: small;">150 γρ βούτυρο αγελαδινό</span><br /><span style="font-size: small;">χυμό από μισό λεμόνι</span><br /><span style="font-size: small;">φρέσκο δεντρολίβανο</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;"><span style="text-decoration: underline;"><strong><br /></strong></span><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></span></span><br /><br /><span style="font-size: small;">Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε τις πατάτες σε γραμμές μισού εκατοστού η μία από την άλλη και σε βάθος περίπου μέχρι το μέσο της πατάτας. Βράζουμε τις πατάτες baby σε βραστό νερό για 10 λεπτά και μετά τις σουρώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τον χυμό από το λεμόνι.</span><br /><br /><span style="font-size: small;"><strong>Tip: </strong>το βούτυρο θέλει μόνο λίγα δευτερόλεπτα στα μικροκύματα για να λιώσει μέσα σε ένα μπολ</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και από πάνω τους περιχύνουμε το μείγμα από το βούτυρο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το φρέσκο δεντρολίβανο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 °C για 1 ώρα. Σερβίρουμε τις Πατάτες baby με Λεμόνι ζεστές και με λίγο επιπλέον φρέσκο δεντρολίβανο από πάνω και ξύσμα λεμονιού για να ενισχύσουμε τη γεύση τους.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.alwayshungry.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα