Τί όπλισε το χέρι του 17χρονου μητροκτόνου;

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 17χρονος που έσφαξε την 51χρονη μητέρα του, μέσα στο σπίτι τους στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου, όταν εκείνη του ζήτησε να κλείσει την τηλεόραση
Ο νεαρός οδηγήθηκε μεα την πράξη του στον αρμόδιο εισαγγελέα Αγρινίου και σύμφωνα με την αστυνομία έχει ομολογήσει την πράξη του, ενώ δεν επιχείρησε να διαφύγει από το σπίτι μετά τον φόνο της μητέρας του, δασκάλας στο επάγγελμα.
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας του δράστη -ο οποίος είναι επίσης δάσκαλος- κατά την διάρκεια του διαπληκτισμού μητέρας και γιου κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο, αντιλήφθηκε αμέσως το έγκλημα και φρόντισε για την άμεση μεταφορά της γυναίκας του στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα τραύματα της 51χρονης  ήταν θανάσιμα.

Ποιος ήταν;

Τον περιγράφουν ως ένα «κλειστό παιδί» που δεν έχει πολλές παρέες και ξοδεύει πολλές ώρες στον υπολογιστή και την τηλεόραση. Τις τελευταίες μέρες φαινόταν πολύ αγχωμένος από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Την περασμένη Δευτέρα, στο μάθημα των Μαθηματικών, είχε λιποθυμικό επεισόδιο, ωστόσο συνέχισε.

Οι γείτονες στον οδό Ιωνίας κάνουν λόγο για μια ήσυχη οικογένεια, με το ζευγάρι των δασκάλων να αγωνίζεται για να σπουδάσει το ένα από τα δύο παιδιά τους σε ιατρική σχολή της Σουηδίας και το μικρότερο γιο τους, προκειμένου να γράψει καλά στις Πανελλαδικές.

«Πιθανόν υπέβοσκε ψυχική νόσος»


Στην επιθετικότητα της μετεφηβικής περιόδου και σε πιθανή υποβόσκουσα ψυχική νόσο αποδίδει την αποτρόπαια πράξη τού 17χρονου μαθητή ο ψυχίατρος Κώστας Αλεξανδρόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας και μέχρι πρότινος συντονιστής-διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Οπως λέει στην «Ελευθεροτυπία»: «Ο νεαρός δράστης, που σκότωσε τη μητέρα του, με βάση την ηλικία του βρισκόταν στο κρίσιμο στάδιο της μετεφηβικής περιόδου. Σε αυτή τη φάση τα παιδιά μπορεί να γίνουν επιθετικά ακόμη και κατά των γονέων τους. Σε αυτή την περίοδο πολλά παιδιά έχουν αδυναμία καλής επικοινωνίας με το οικογενειακό τους περιβάλλον, ενώ πολλές φορές παρουσιάζουν διακυμάνσεις στις σχολικές τους επιδόσεις, οι οποίες μειώνονται, με συνέπεια τις συγκρούσεις με τους γονείς τους. Είναι μια τραγική ιστορία που δεν μπορεί να δεχτεί το ανθρώπινο μυαλό, και κατά τη γνώμη μου ενδεχομένως να έχει την αιτία της σε κάποια μορφή υποβόσκουσας ψυχικής νόσου που δεν είχαν αντιληφθεί οι γονείς».

 

«Δεν ξέρω τι έγινε. Θόλωσα. Πήρα το μαχαίρι. Ολα έγιναν γρήγορα…»
Λίγες ώρες πριν μπει στην αίθουσα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν είχε ύπνο. Ηταν στο σαλόνι του σπιτιού του, έβλεπε τηλεόραση και καθάριζε φρούτα. Η μητέρα του ξύπνησε, τον είδε και του είπε να πάει αμέσως να κοιμηθεί. Ουδείς, εκτός από τον ίδιο, βεβαίως, μπορεί να γνωρίζει τι ειπώθηκε μεταξύ τους τα κρίσιμα λεπτά πριν από τη δολοφονία. Ισως να μν θυμάται καν.
«Δεν ξέρω τι έγινε. Θόλωσα. Πήρα το μαχαίρι. Ολα έγιναν γρήγορα…», είπε σαν χαμένος στους αστυνομικούς ο 17χρονος από το Αγρίνιο. Το μαχαίρι είναι αυτό που καθάριζε φρούτα, γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα, την ώρα που παρακολουθούσε τηλεόραση.
Στην αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας, όπου κρατείται μέχρι τη Δευτέρα που αναμένεται να απολογηθεί, έπειτα από έκκληση του πατέρα, δίπλα του βρίσκεται και ψυχολόγος.
Σύμφωνα με τα “Νέα”, ο 17χρονος είχε πει στους γονείς του ότι δεν είχε γράψει καλά στα Μαθηματικά την περασμένη Δευτέρα.

Σχετικά άρθρα