Μοσχαράκι νουά με ρόδια

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1,5 κιλό μοσχαράκι νουά, ολόκληρο ή σε φέτες (κατά προτίμηση μοσχαράκι γάλακτος)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 φλυτζάνα ελαιόλαδο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">4 ξερά κρεμμύδια μεγάλα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 φλυτζάνα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 ποτηράκι κόκκινο ξερό κρασί</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1/2 κ.γλ.κάρδαμο αλεσμένο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κ.σ. ξύδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 ρόδια (τους σπόρους)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι &amp; φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<div class="recipe">
<div class="rr_steps">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ζεταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, σε μεσαία φωτιά και ροδίζουμε το νουά ολόκληρο ή σε φέτες όπως το προτιμούμε και από τις δύο πλευρές.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και τα γυρίζουμε 2-3 φορές.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, το κάρδαμο, το ξύδι, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει ανάλογα, όσο θα χρειαστεί, περίπου 1,5 ώρα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Κατά τη διάρκεια ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό και προσθέτουμε, πάντα ζεστό.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αφού είμαστε σίγουροι ότι έχει βράσει και είναι μαλακό, το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Εάν είναι ολόκληρο το νουά, αφού κρυώσει το κόβουμε σε φέτες.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Λιώνουμε με ένα πηρούνι τα κρεμύδια και στο ζωμό προσθέτουμε τους σπόρους από τα 3 ρόδια και το σιγοβράζουμε για 15 ακόμη λεπτά. Όταν σερβίρουμε το κρέας, περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα ζεστή.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Το γαρνίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή πατάτες βρασμένες στον ατμό ή με ρύζι πιλάφι.</span></li>
</ol></div>
</div>
<div class="divider"><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div class="rr_comments">
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Την συνταγή την έφτιαξα πρώτη φορά από δική μου έμπνευση με τα ρόδια για χοιρινό κρέας με το σκεπτικό,ότι η γλυκόξινη γεύση του ροδιού δένει με το χοιρινό και εκτός αυτού θα ήταν κάτι πρωτότυπο και εντυπωσιακό.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Στη συνέχεια βρήκα στο Βήμα Gourmet τη συνταγή "Μοσχαράκι με ρόδια" και έτσι με τις δύο εκδοχές, προσωπική και επαγγελματική, προέκυψε η παραπάνω συνταγή.</span></p>
<p> </p>
<p>Πηγή: sintagespareas.gr</p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα