Βελούδινη τούρτα σοκολάτας (Τούρτα «Περίπτερο»)

<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">1 παντεσπάνι σοκολάτα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στη μέση</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γραμ. σοκολάτα 70% περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">300 γραμ. γάλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">500 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι ή κουαντρό</span></li>
<li>
<h5 class="recipe-ingredients-subtitle"><span style="font-size: small;">Για το σιρόπι</span></h5>
</li>
<li><span style="font-size: small;">50 γραμ. ζάχαρη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 γραμ. νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 γραμ. ρούμι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγη άχνη για το γαρνίρισμα</span></li>
</ul>
<div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να φουσκώνει) αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1΄.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να γυαλίσει το μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Κουταλιά κουταλιά προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το ποτό (κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό).</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι 2΄. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα. Με πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μους σοκολάτας. Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω στη φόρμα. Αδειάζουμε όλη τη μους στη φόρμα. Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Παγώνουμε την τούρτα (χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 30΄ να σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: argiro.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα