Κιμαδόπιτα με κασέρι και καρύδια

<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">10 φύλλα φύλλα Κρούστας "πολίτικο"</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κιλό κιμά (περασμένο μία φορά στην μηχανή του κιμά)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και έξτρα ελαιόλαδο για τα φύλλα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ξερά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. τσαγιού κασέρι τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 πρέζα κανέλα ή μοσχοκάρυδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 ml ζωμό βοδινού</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<div>
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (φαρδιά και ρηχή) κατσαρόλα. Ροδίζουμε τον κιμά σε δυνατή φωτιά γύρω γύρω από όλες τις πλευρές να αλλάξει χρώμα.</span></p>
<div id="cke_pastebin"><span style="font-size: small;">Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε που και που, και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθεί για 10΄. Πασπαλίζουμε με το μπαχαρικό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, προσθέτουμε το κασέρι και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div id="cke_pastebin"><span style="font-size: small;">Βουτυρώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε 4 φύλλα λαδωμένα καλά. Αδειάζουμε τον μισό κιμά. Στρώνουμε 2 φύλλα βουτυρωμένα/λαδωμένα. Αδειάζουμε τον υπόλοιπο κιμά. Καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Στρίβουμε τις άκρες της πίτας, τη χαράζουμε και με το πινέλο λαδώνουμε καλά την επιφάνεια.</span></div>
<div><span style="font-size: small;"> </span></div>
<div id="cke_pastebin"><span style="font-size: small;">Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄ στην κάτω αντίσταση και για 30΄ στην πάνω και κάτω αντίσταση να ροδίσει καλά. Περιχύνουμε την ψημένη πίτα με το ζωμό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10΄ στις αντιστάσεις πάνω και κάτω, στην τελευταία σχάρα.</span></div>
<p><span style="font-size: small;">Πηγή: argiro.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα