Γιουβέτσι με σουπιές

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></div>
<div class="main_text">
<ul>
<li><span style="font-size: small;">1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">150 ml κόκκινο κρασί, ξηρό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">140 ml ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 ½ κουτ. σούπας ντοματοπελτές , διαλυμμένος σε 1 ποτήρι νερό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">10 κόκκους μπαχάρι, καλά κοπανισμένους</span></li>
<li><span style="font-size: small;">250 – 300 γρ. κριθαράκι, χονδρό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1/3 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος ή φρέσκια ρίγανη</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span></strong> 4 </span><span class="recipe_parts" style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span></strong> 20΄</span><span class="recipe_parts" style="font-size: small;"><strong><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span></strong> 50΄</span></div>
</div>
</div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span style="font-size: small;"><strong><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία:</span></span></strong> Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές με το κρεμμύδι και το μπαχάρι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν. </span><span style="font-size: small;">“Σβήνουμε” με το κρασί, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ανακατεύουμε 1 – 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε για περίπου άλλα 1 – 2 λεπτά. Περιχύνουμε με βραστό νερό τόσο όσο να καλύπτει καλά τις σουπιές, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι είναι σχεδόν έτοιμες οι σουπιές. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κριθαράκι και 1 κουτ. γλυκού αλάτι,ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να βράσει το κριθαράκι όπως μας αρέσει. </span><span style="font-size: small;">Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, ώστε στο τέλος να είναι μελάτο. Το αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή ρίγανη. </span></p>
<p><strong><span class="bittersweet simple_rhomb" style="font-size: small;">Συμβουλή: </span></strong><span style="font-size: small;">Αν σας αρέσει το μελάνι της σουπιάς βάζεται αυτό, αντί για την ντομάτα. Το φαγητό θα γίνει μαύρο αλλά απίστευτα νόστιμο. Μπορείτε να βάλετε τα μελάνια από τις μισές σουπιές.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.gastronomos.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα