Ψαροκεφτέδες

<div class="recipe-ingredients-container matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title"><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></h3>
<ul class="recipe-ingredients-list">
<li><span style="font-size: small;">5-6 πατάτες (περίπου 1 κιλό)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου (μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή άλλο φιλέτο ψαριού)</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">λίγο αλεύρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά χτυπημένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">πιπέρι</span></li>
</ul>
</div>
<div class="uk-width-large-6-10 uk-width-medium-1-1 uk-width-small-1-1">
<div class="single-recipe-instructions matchHeight print-height">
<h3 class="recipe-style-title animated pulse"><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε καρέ. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε μπολ με πιρούνι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">2. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και τον βράζουμε για 5-6΄. Τον αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τον μαδάμε με τα δάχτυλα σε κομματάκια. Στη συνέχεια τον ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες –θα βγουν περίπου 12 κομμάτια. Τα αραδιάζουμε σε δίσκο, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 30΄ στο ψυγείο να σφίξουν.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">3. Βάζουμε σε μπολ λίγο αλεύρι και το αλατοπιπερώνουμε. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά. Βουτάμε έναν έναν κεφτέ στο αλεύρι, στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντάς τους καλά. Τους τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο για 4΄ συνολικά, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Συμβουλή:</strong> Τηγανίζουμε τους κεφτέδες λίγους λίγους για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.argiro.gr</span></p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα